1. Головна
  2. Новини
  3. Лисенятам, яких врятувала ковельчанка, потрібен новий вольєр ВІДЕО

Лисенятам, яких врятувала ковельчанка, потрібен новий вольєр ВІДЕО

В одній клітці живуть десятеро лисенят. Усіх їх цьогоріч до луцького зоопарку принесли небайдужі мешканці. Нині постала нагальна потреба у побудові просторого вольєру. Ще на початку року у колекції було чотири такі тваринки. Станом на сьогодні їх 14. У кожного – власна сумна історія потрапляння до зоопарку.

Трьох малят, викуплених ковельчанкою Катериною Миронюк від жахливої перспективи бути «тренажером» для мисливських собак, привезли з Ковеля. Шістьох руденьких знайшли у закинутій будівлі неподалік Луцька, яку мали зносити. Одна тваринка потрапила до зоопарку у травмованому стані – мала опіки через спалювання сухостоїв на Ківерцівщині. Усіх прихистили, утримують та лікують.

Відпускати лисенят у природу працівники зоопарку не хочуть – бо тварини звикли до людей і самостійно вижити вже не зможуть. Але є одна проблема: місця для лисенят вже не вистачає. Тож у зоопарку хочуть побудувати для них нову клітку. Вона буде значно більшою за попередню та вартуватиме 150 тисяч гривень. Керівниця зоопарку Людмила Денисенко каже: вирішила просити у небайдужих допомогти, аби назбирати необхідну суму.

- Ми не можемо лисам забезпечити комфортного утримання відповідно до вимог, бо усі вольєри заселені. І нове помешкання необхідно побудувати якнайшвидше, а це – у межах 150 тисяч гривень. З огляду на те, що джерелом прибутку в зоопарку є продаж квитків (дорослий – 60 грн, дитячий – 40грн), а коштів ми потребуємо і на корми, і на комунальні послуги, і на заробітні плати, сума для нас – велика. А ще варто уточнити: у наших планах на рік - побудова вольєрів для інших мешканців зоопарку, які, так би мовити, теж перебувають у черзі на поліпшення житлових умов, - каже керівниця зоопарку.


Отож, просять усіх, кому небайдужа доля врятованих лисиць, долучитися до збору коштів на вольєр.

Розрахунковий рахунок №26003055404511 в КБ «Приватбанк», МФО 303440, код ЄДРПОУ 31572273. Перекази робіть з приміткою: «На вольєр для лисиць».

За отримані гроші зоопарк обіцяє офіційно прозвітувати. Якщо ж 150 тисяч вдасться назбирати, будівництво вольєру розпочнуть восени.



Детальніше про життя мешканців луцького зоопарку можна дізнатися зі сторінки у соцмережі Фейсбук: https://www.facebook.com/zoolutsk/


#БезпритульніТварини #Благодійність #KovelAnimals

Коментарі

Читайте також

Волонтери «Kovel Animals» просять ковельчан підтримати флешмоб #водутваринам

Волонтери «Kovel Animals» просять ковельчан підтримати флешмоб #водутваринам
Під час літньої спеки коти і собаки опиняються під загрозою смерті через зневоднення. Тому закликають кафе, магазини та інші заклади виставляти на вулиці миски з водою для порятунку життя безпритульних тварин.

У Ковелі масово труять собак

У Ковелі масово труять собак
Про загибель щонайменше десяти безпритульних тварин повідомляють зоозахисники волонтерського об’єднання «Kovel Animals» та дають поради, як врятувати життя чотирилапому, якщо помітили ознаки отруєння.

На OLX знову продають лисеня. Продавець з Ковеля

На OLX знову продають лисеня. Продавець з Ковеля
Волонтери спільноти Kovel Animals вкотре б'ють на сполох і звертаються до адміністраторів сервісу та Міністерства екології та природних ресурсів заборонити торгівлю дикими тваринами.