1. Головна
  2. Новини
  3. У Ковельському центрі зайнятості вчать роботодавців "грати за правилами"

У Ковельському центрі зайнятості вчать роботодавців "грати за правилами"

В усі часи Ковельський міськрайонний центр зайнятості активно співпрацює з роботодавцями, які є і його клієнтами, і його соціальними партнерами з питань покращення зайнятості в регіоні.

В останні роки особливу увагу тут приділяють підвищенню рівня правової обізнаності партнерів. Важливість якісної та вчасної інформаційної взаємодії важко заперечити, адже мінливість законодавства, проблема нелегального працевлаштування, низький рівень заробітної плати спонукають до проведення навчань роботодавців.

Так, 23 липня у приміщенні Ковельського міськрайонного центру зайнятості було проведено бліц-навчання для роботодавців на тему «Безпека та гігієна праці, підбір та соціальні гарантії працівників» за участю Управління Держпраці у Волинській області. До семінару охоче долучилися понад 30 представників малого та середнього бізнесу.

Наталія Ганя, заступник начальника відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів, чітко і зрозуміло проаналізувала чинне законодавство за умов використання роботодавцями праці найманих працівників. Окремо зупинилась на законодавчих змінах, понятті «мінімальні гарантії в оплаті праці» та видах відповідальності за виявлені порушення.

Валентина Воробей, в.о. начальника відділу з питань експертизи умов праці детально охарактеризувала порядок проведення атестації робочих місць та передбачені пільги та компенсації працівникам з важкими та шкідливими умовами праці. Зокрема роботодавцям було наголошено, що своєчасно проведена атестація робочих місць в подальшому сприятиме недопущенню соціальному конфлікту між роботодавцем і працівником. А за несвоєчасне та неякісне проведення атестації відповідальність понесе керівник.

Про безпеку та гігієну праці на робочих місцях розповів Павло Капітула, головний державний інспектор відділу з питань гігієни праці. Представник служби зауважив, що пріоритетним напрямком діяльності відділу з питань гігієни праці на сьогоднішній день є здійснення превентивних заходів щодо запобігання виникнення професійної патології та створення комфортних і безпечних умов праці.

Проблемним на даний час є виконання вимог законодавства щодо створення належних умов праці роботодавцями, оскільки вони не до кінця усвідомлюють важливість збереження здоров’я своїх працівників, а тому фінансування заходів з поліпшення умов праці, проведення періодичних медичних оглядів здійснюється за залишковим принципом. Тому присутнім роботодавцям було наголошено на обов’язковості проведення медичних оглядів щорічних та перед допуском до роботи.

Особливості підбору працівників, переваги та ефективність від співпраці із службою зайнятості вкотре нагадала роботодавцям начальник відділу взаємодії з роботодавцями Валентина Семенюк, детально зупинившись на шляхах укомплектування вакансій, організації робіт тимчасового характеру та стимулюванні роботодавців на створення нових робочих місць.

Завершальним етапом бліц-навчання став конструктивний діалог між учасниками. Позиція у наглядового відомства принципова - порушник повинен нести відповідальність за законом. Тому роботодавцям були надані детальні роз’яснення і зауважено, що у разі нехтування правами своїх працівників їм доведеться сплатити значно більші кошти.

Служба зайнятості й надалі працюватиме в допомогу працедавцю задля вирішення всіх найгостріших питань зайнятості. Наступним планується бліц-навчання з питань підбору та використання праці осіб з інвалідністю.


Джерело - Ковельський міськрайонний центр зайнятості


#ЦентрЗайнятості

Коментарі

Читайте також

У Ковелі оголошено конкурс на кращий бізнес-проект у сфері малого та середнього підприємництва

У Ковелі оголошено конкурс на кращий бізнес-проект у сфері малого та середнього підприємництва
Автори найкращих бізнес-ідей отримають грошову винагороду. Документи приймаються до 23 серпня 2019 року. Нагородження переможців відбудеться до Дня підприємця (1 вересня 2019 року).

Косметолігія, фотопослуги, вирощування лохини, збір безпечних відходів: ковельські безробітні отримали кошти на відкриття власного бізнесу

Косметолігія, фотопослуги, вирощування лохини, збір безпечних відходів: ковельські безробітні отримали кошти на відкриття власного бізнесу
Ковельський міськрайонний центр зайнятості надає одноразову грошову виплату по безробіттю для організації підприємницької діяльності.