1. Головна
  2. Новини
  3. Семеро дітей, які приїхали у Ковель з Харкова, захворіли на кишкову інфекцію

Семеро дітей, які приїхали у Ковель з Харкова, захворіли на кишкову інфекцію

Завершено епідеміологічне розслідування спалаху гострої кишкової інфекції в м. Ковелі, в спортивно — тренувальному комплексі «Тайм». Всього на збір прибуло 57 дітей з міст Києва та Харкова. Спалах інфекції виник у 7 дітей із 17, що прибули з м. Харкова. Про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України.

Перші прояви захворювання у дітей виникли в поїзді. Ймовірним фактором послужили продукти харчування, які споживали діти в дорозі без належних умов зберігання та високій температурі повітря.

Матеріал від хворих досліджено бактеріологічно та вірусологічно. У всіх хворих виявлено ентеробактер.

Стан хворих стабілізувався протягом доби. Пояснюючи задовільним станом, батьки відмовились від стаціонарного лікування і забрали дітей додому 24.08.2019 року. Лікарями оглянуті контактні діти, встановлено медичний нагляд, більше хворих не виявлено.

В ході епідеміологічного розслідування в закладі встановлено порушення протиепідемічного режиму, при дослідженні змивів виявлено кишкову паличку в 28%.

Надані рекомендації підприємцю щодо усунення порушень протиепідемічного режиму. В закладі проведено заключну дезінфекцію з послідуючим лабораторним контролем її якості. Робота комплексу «Тайм» не припинялась.

Для проведення позапланового заходу державного нагляду в закладі та забезпечення реагування залучено Держпродспоживслужбу м. Ковеля.

Аналогічні порушення виявлялись при реєстрації спалаху в цьому закладі в 2017 році. З 2017 року заклад не перевірявся контролюючими службами.


#ТаймКовель

Коментарі

Читайте також