1. Головна
  2. Новини
  3. На Ковельщині грибника вкусив кліщ, інфікований збудником лаймбореліозу

На Ковельщині грибника вкусив кліщ, інфікований збудником лаймбореліозу

Лікарі-епідеміологи обласного лабораторного центру відмічають ріст захворюваності на хворобу Лайма. Аномально тепла погода, яку спостерігаємо на початку листопада, сприяє відпочинку людей на природі та продовжує сезон грибників. Тим самим, збільшується ризик інфікування людини небезпечним захворюванням.

Всього з початку року у медичні установи звернулось понад 500 осіб, а за останній місяць осені - жовтень, майже 90.

На початок листопада по області захворіло на лаймбореліоз 52 особи що на 26,8% перевищують показники минулого року. Лише у жовтні цього року захворіло 6 громадян: по одному у Ковельському, Маневицькому, Старовижівському районах і місті Нововолинську та 2 випадки у м. Луцьку. Усі захворілі відмічали укус кліща під час збору грибів у лісах області.

Днями виявлено випадок захворювання у мешканки міста Луцька. Вона збирала гриби у лісах Маневицького району, де мав місце укус кліща. Через 10 днів погіршилось самопочуття: підвищилась температура тіла, виникли болі у суглобах та з’явилась еритема на шкірі на місці укусу кліща. Хвора госпіталізована до інфекційної лікарні, де проходить курс лікування.

Кліщів, котрі переносять хворобу Лайма, є досить багато. З початку року лабораторією особливо небезпечних інфекцій нашої установи досліджено понад 170 кліщів, знятих з людей, із них понад 41% інфіковані збудником лаймбореліозу.

#ХворобаЛайма

Коментарі

Читайте також