1. Головна
  2. Новини
  3. У Ковелі до Дня ліквідатора представили драматичну інсталяцію про Чорнобиль

У Ковелі до Дня ліквідатора представили драматичну інсталяцію про Чорнобиль

З нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС у народному домі “Просвіта” відбувся тематичний захід, на який зібралися ліквідатори, вдови, переселенці із зони відчуження, представники міської та районної влади, громадських організацій, учнівської молоді, - інформують на офіційному сайті Ковельської міської ради.

Цьогоріч минуло 33 роки відтоді, як в Україні сталося страшне лихо, наслідки якого відчутні донині. Ця техногенна, екологічно-гуманітарна аварія вважається найбільшою за всю історію ядерної енергетики за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей.

Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам'ять про тих мужніх людей, які загинули та померли.

До присутніх звернувся заступник міського голови Ігор Прокопів, який адресував слова глибокої поваги і вдячності землякам, які ціною власного життя рятували від біди не лише свій народ, а й увесь світ.

- Сьогодні ми висловлюємо співчуття ковельчанам, які втратили своїх рідних, близьких, друзів. Розуміння і пошана живим учасникам ліквідації наслідків аварії. Захоплюємось Вашою мужністю й жертовністю, - сказав Ігор Ярославович і побажав всім міцного здоров’я, довголіття, благополуччя, родинного затишку та мирного майбутнього.

Заступник міського голови вручив Подяки та фінансову допомогу ліквідаторам, вдовам, громадським активістам, які переймаються проблемами цієї категорії громадян.

До Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС свою нову роботу представив театр-студія «10 ряд 10 місце». Аматори підготували драматично-пластичну інсталяцію “Чорнобиль — біль чорний, довічний у серці моєму...”. Актори згадали поіменно тих сміливців, які першими вступили у бій зі страшним атомом. На сцену народного дому “Просвіта” театрали винесли їх портрети.

Кожен епізод – це чиясь доля, історія, біль родини. Емоції, відчуття – все це передавалось залу. Гра аматорів була переконливою і дуже майстерною. Тож зал аплодував їм стоячи, дякуючи за щирість і їх великі серця, через які вони пропустили біль тих людей, яким довелось пройти пекло Чорнобиля.

По завершенню представники міської і районної влади, громадськості, ліквідатори поклали квіти до пам’ятника жертвам аварії на ЧАЕС.


#СкорботніЗаходи #Театр

Коментарі

Читайте також

На військовому кладовищі в урочищі Мар'їне поховали останки знайдених нещодавно загиблих визволителів Ковеля

На військовому кладовищі в урочищі Мар'їне поховали останки знайдених нещодавно загиблих визволителів Ковеля
Серед двадцяти трьох захоронених, ім’я одного воїна вдалося встановити - це молодший лейтенант Севастьянов Василь Якович, 1918 року народження. Він загинув у 25 років - у квітні 1944-го.

Відійшов у вічність один із засновників Народного Руху на Ковельщині Володимир Осіюк

Відійшов у вічність один із засновників Народного Руху на Ковельщині Володимир Осіюк
Серце великого патріота України, колишнього депутата Ковельської міської ради зупинилося в ніч з 27 на 28 листопада після тяжкої хвороби, яку спричинило жорстоке побиття невідомими.