1. Головна
  2. Новини
  3. Прокурор області провів прийом громадян у Ковелі

Прокурор області провів прийом громадян у Ковелі

У вівторок, 4 лютого 2020 року, прокурор Волинської області Тарас Безрукий приймав громадян у Ковельській місцевій прокуратурі. Повідомляє песслужба прокуратури області.

На прийом зі своїми проблемами й скаргами звернулося 10 волинян. Були серед звернень і колективні.
Люди скаржилися на протиправні дії працівників поліції, на тривале невиконання рішення суду про поновлення на роботі. Депутат місцевої ради звернувся з питань перешкоджання йому у здійсненні повноважень.

- Громадяни ідуть до прокурора зі скаргами на порушення законодавства у різних сферах. Скаржаться на дії посадовців, правоохоронців, інших громадян. Нерідко саме від мешканців міста чи села, де відбувається прийом, ми дізнаємося про порушення закону, які діються на конкретній території. У кожному зверненні ми докладно вивчаємо ситуацію, у разі виявлення порушень вживаємо заходів реагування, відновлюємо порушені права. Я хочу, щоб усі волиняни відчували – прокуратура працює для держави і її громадян, - зауважує прокурор Волині.


Задля ретельного вивчення та прийняття законних і обґрунтованих рішень, прокурор області прийняв усі заяви і скарги, а в окремих випадках надав громадянам роз’яснення вимог чинного законодавства. Відповідь усім заявникам буде надано у встановлений законом термін.

Крім того, прокурор області Тарас Безрукий здійснив виїзд до Ковельської виховної колонії, у якій зараз відбувають покарання 37 неповнолітніх. Насамперед він звертав увагу на питання додержання конституційних прав ув’язнених підлітків, їх матеріально-побутове та медико-санітарне забезпечення, дотримання права на отримання освіти.

У ході перевірки з'ясовано також відповідність стану приміщень, у яких проживають та навчаються неповнолітні, вимогам чинного законодавства.

Прокурор області також зустрівся з юнаками, які захотіли поспілкуватися з ним особисто. Вихованці колонії зверталися з питань порядку відбування покарання та умов звільнення й отримали на свої запитання ґрунтовні роз’яснення вимог чинного законодавства.


#Прокуратура

Коментарі

Читайте також

Ковельчанку підозрюють в оборудках з підробленими марками акцизного податку

Ковельчанку підозрюють в оборудках з підробленими марками акцизного податку
Придбавши 500 незаконно виготовлених марок акцизного податку, наклеєних на пачки тютюнових виробів, жінка зберігала їх у себе, а потім продала іншому громадянину. Триває досудове розслідування.