1. Головна
  2. Новини
  3. В Україні підтвердили перший випадок зараження коронавірусом

В Україні підтвердили перший випадок зараження коронавірусом

В Україні зареєстрували перший випадок захворювання на COVID-19, спричинений новим коронавірусом. Хворого, що повернувся з Італії, госпіталізували 29 лютого у Чернівцях. Дослідження референс-лабораторії Центру громадського здоров’я показали позитивний результат ввечері 2 березня. Усі контактні особи знаходяться під наглядом лікарів-епідеміологів.

Випадок зафіксували в людини, яка подорожувала до 26 лютого в Італії та поверталася через румунський аеропорт. Там провели температурний скринінг. Температура була нормальною. Після цього чоловік через пункт пропуску у Чернівецький області повернувся в Україну. Там теж зробили скринінг.

Сім'я, яка подорожувала (чоловік та дружина), самоізолювалася. Через два дні після самоізоляції виявилися симптоми коронавірусу. Чоловік звернувся до сімейного лікаря, продовжував виконувати рекомендації лікаря.

29 лютого з'явилися симптоми, які могли свідчити про коронавірус. Чоловіка госпіталізували. За результатами аналізів підтвердили коронавірус.


#Коронавірус

Коментарі

Читайте також

У Ковелі створили спеціалізовану бригаду екстреної медичної допомоги у разі підозри на коронавірус

У Ковелі створили спеціалізовану бригаду екстреної медичної допомоги у разі підозри на коронавірус
Бригада забезпечена необхідним медичним обладнанням, медикаментами, виробами медичного призначення, дезінфікуючими засобами та засобами індивідуального захисту.