1. Головна
  2. Новини
  3. У Ковелі презентували концепцію реконструкції центральної площі та парку культури і відпочинку ім. Лесі Українки

У Ковелі презентували концепцію реконструкції центральної площі та парку культури і відпочинку ім. Лесі Українки

Питання реконструкції парку культури і відпочинку ім. Лесі Українки та центральної площі сьогодні розглянула містобудівна рада. Про це повідомили на офіційному сайті Ковельської міської ради.

За дорученням міського голови Олега Кіндера відділ містобудування та архітектури спільно з проектним підприємством «Ковелькомунпроект» напрацювали концепцію подальших змін, враховуючи пропозиції та зауваження громадськості.

Повністю оновити пропонується площу. На її центральній частині розмістити пішохідний фонтан, по периметру - місця для відпочинку, поєднані з озелененням та освітленням. Як відомо, до хорошої справи вирішив долучитись і народний депутат України Степан Івахів. На День міста він презентував сертифікат на будівництво фонтану.

Пам’ятник Лесі Українці відповідно буде встановлено при вході у парк на невеликому підвищенні. До слова, ідею перенесення монумента підтримав і його автор, скульптор

За фонтаном у планах - місце для головної ялинки міста.

Головний архітектор Людмила Мурай розповіла, що у подальшому у Ковелі планується створення багатофункціонального парку, в якому будуть облаштовані зони відпочинку для різновікових груп. Кожен зможе знайти собі улюблене місце і з користю провести час. Особлива увага буде приділена дітворі. На них чекає містечко з атракціонами та майданчиками, а також відкриття дитячого кафе.

Для молоді облаштують зони тихого та активного відпочинку. Любителям спорту підготують місця для настільних ігор та скейт-зону. Звісно, попрацюють і над дизайном озеленення. Старі, хворі дерева видалять, а на їх місці з’являться нові насадження різної ярусності. Планується повна реконструкція існуючих алей та їх мощення, встановлення сучасного освітлення.

Реалізовуватись проєкт буде поетапно, впродовж кількох років. З проєктною документацією найближчим часом ви зможете ознайомитись на офіційному сайті міської ради. Містобудівна рада, запропоновану концепцію змін підтримала одноголосно.



#МіськийПарк #Благоустрій

Коментарі

  • Oksy
    Це все гарно та цікаво. А от чи люди будуть берегти цю красу?!
    Відповісти

Читайте також

Ковельчани підтримали петицію щодо реконструкції міського парку

Ковельчани підтримали петицію щодо реконструкції міського парку
Вона набрала 161 голос при необхідних 150. Збір підписів ще триває. Автор тексту петиції переконана, що парк давно вимагає оновлення, тож просить владу та ковельчан підтримати проєкт для подальшого розвитку міста.