1. Головна
  2. Новини
  3. 17 березня евакуйованих з Польщі заробітчан привезли у Ковель

17 березня евакуйованих з Польщі заробітчан привезли у Ковель

Майже тисячу українців евакуювали із польського кордону волинські прикордонники, - про це розповіла Суспільному радниця голови облдержадміністрації Оксана Прокопчук-Мовяк.

На ранок 17 березня 950 українців, які «застрягли» на польській стороні, спільними зусиллями Луцького прикордонного загону, Волинської обласної державної адміністрації та Державної служби надзвичайних ситуацій у Волинській області, були перевезені на територію України. Поблизу пункту пропуску «Ягодин» облаштували пункт обігріву.

Шість автобусів впродовж ночі доставляли евакуйованих заробітчан до Ковеля, звідки, завдяки транспортній розв’язці зручно дістатися у будь-яку точку України, - повідомляють у Волинській ОДА.

За словами начальника Луцького прикордонного загону Олега Вовка, за сприяння Консульства України у Республіці Польща у Любліні перші автобуси почали перевезення українців з пункту пропуску «Дорогуськ» до пункту пропуску «Ягодин» по обіді 16 березня.

Завдяки злагодженим діям прикордонників, представників влади та небайдужих активістів, вдалося евакуювати велику кількість громадян України, які стали заручниками ситуації.



#Коронавірус #польща_україна

Коментарі

  • Лікар
    Як на рахунок самоізоляції? Чи всіх в люди?
    Відповісти

Читайте також

У Ковелі не проводитимуть планові операції та звільнять орендарів комунального майна від орендної плати

У Ковелі не проводитимуть планові операції та звільнять орендарів комунального майна від орендної плати
Про посилення заходів безпеки в місті йшлося 17 березня на черговому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.