1. Головна
  2. Новини
  3. Роботу апаратів ШВЛ у Ковелі забезпечуватиме киснева станція

Роботу апаратів ШВЛ у Ковелі забезпечуватиме киснева станція

Починаючи з 2015 року, коли Ковельське МТМО очолив Олег Олегович Самчук, досить активно розпочалося реформування закладів охорони здоров'я у Ковелі, їх оснащення сучасним медичним обладнанням. Завдяки співпраці з міською владою, за підтримки депутатського корпусу та за сприяння міського голови Олега Кіндера, Ковельське МТМО почало отримувати значне фінансування з міського бюджету.

За кілька років усі медичні заклади вийшли на новий європейський рівень надання послуг, а матеріальна база є чи не найкращою серед лікарень районного рівня в регіоні, а можливо й в Україні.

Зважаючи на складну ситуацію у світі, спричинену поширенням коронавірусної інфекції, ковельські медики разом з місцевою владою продовжують працювати над створенням відповідних умов для прийому хворих з підозрою на COVID-19. Нині у Ковельському МТМО є 12 апаратів штучної вентиляції легень. Крім того, з резервного фонду міського бюджету виділено понад 1 млн грн на придбання ще одного апарату ШВЛ та медикаментів, дезінфікуючих препаратів, засобів індивідуального захисту, тестів та інших необхідних матеріалів для надання медичної допомоги хворим, які відповідають випадку 2019-nCoV.

Важливо, що ковельська лікарня має сучасну кисневу станцію, яку придбали за кошти міського бюджету ще у грудні 2017 року. Її вартість разом із системою розподілу кисню сягає майже 3 мільйонів гривень.

Потужність станції – 75 літрів на годину. Кисень автоматизовано надходить в операційні, у палати стаціонарних відділень до пацієнтів, у перев’язувальні й маніпуляційні кабінети, забезпечує роботу апаратів штучної вентиляції легень. А комп'ютеризована система дає можливість відстежувати роботу кисневої станції онлайн.

Крім того, у 2019 році також за кошти міського бюджету було придбано дві наркозно-дихальних станції в операційний блок лікарні на суму понад 1 млн 700 тис грн.

Зараз Ковельське МТМО проводить закупівлю нових апаратів ШВЛ та пересувного рентгенівського діагностичного апарату для швидкого виявлення пневмоній.

У Ковельському МТМО запевняють, що місцева лікарня готова приймати хворих з підозрою на COVID-19.



#МіськийБюджет #Коронавірус #КовельськеМТМО

Коментарі

Читайте також

У Ковелі з резервного фонду виділять 200 тисяч гривень на придбання засобів захисту

У Ковелі з резервного фонду виділять 200 тисяч гривень на придбання засобів захисту
До міської влади надійшли звернення про потребу у масках та дезінфікуючих засобах від служб, які забезпечують життєдіяльність міста та виконання заходів безпеки із запобігання поширенню коронавірусу.