1. Головна
  2. Новини
  3. У Ковельському суді найбільше штрафів та позбавлення прав за нетверезе водіння

У Ковельському суді найбільше штрафів та позбавлення прав за нетверезе водіння

Майже 71% затриманих торік нетверезих водіїв на Волині у місцевих судах отримали штрафи та позбавлення водійських прав. А це на 4% більше, ніж у 2018-му році. Центр журналістських розслідувань «Сила правди» вже традиційно підбиває судові підсумки року і розповідає як на Волині карають і «милують» нетверезих водіїв.

Проаналізували 2 521 постанову за 130-ою статтею Кодексу про адміністративні правопорушення 17-ти волинських судів і з’ясували, в яких районах водіям напідпитку майже не уникнути жорсткого покарання, а де їх лише ввічливо попросять більше так не робити.

У порівнянні з 2018 роком, 2019-ий виявився багатшим на водіїв, які випивали на доріжку, проте і карали порушників цього разу частіше. Загалом за попередній рік волинські судді ухвалили 2 521 постанову у справах про нетверезе водіння, що приблизно на 10% більше, ніж у 2018-му. Водночас, у 2019-му році таких справ на 13%, ніж у 2017-му.

Керування транспортними засобами напідпитку за українським законодавством має коштувати порушникові 10 200 гривень штрафу та одного року позбавлення водійських прав. За кожен наступний аналогічний проступок в період, коли попереднє покарання ще триває, штраф зростає вдвічі, а водійської посвідки позбавляють вже на три, п’ять і більше років.

Попри зростання кількості справ за 130-ю статтею, відсоток громадян покараних штрафом, позбавленням водійських прав, або ж одночасно і гривнею і тимчасовою забороною сідати за кермо, зріс в середньому на 4% порівняно з 2018-им роком та на 10% у порівнянні з 2017-им. Навіть такі незначні успіхи не можуть не тішити, адже лише невідворотність покарання здатна вилікувати певні суспільні вади.

Найсуворішим у 2019-ому та й у попередні роки виявився Ковельський міськрайонний суд. Тут найвищий відсоток покараних штрафом та позбавленням водійських прав. Адмінстягненнями та тимчасовими заборонами сідати за кермо тут завершилися 82% справ. А це 238 постанов з 289.

81% справ закінчився покараннями у Луцькому міськрайонному суді, який опинився на другій сходинці. Тут за рік за 130-ою статтею ухвалили 710 рішень, з них 578 з покараннями.

Третім став Рожищенський районний суд з результатом 80% покарань. На 12% у порівнянні з попереднім роком збільшив кількість штрафів Маневицький районний суд і потрапив на четвертий щабель нашого рейтингу — 76% невтішних для порушників рішень. А закриває п’ятірку лідерів Старовижівський суд з показником 74%.

Детальніше про те, як карали й «милували» нетверезих водіїв на Волині у 2019 році, читайте за посиланням: https://sylapravdy.com/shtrafiv-pobilshalo


#НаціональнаПоліція

Коментарі

Читайте також

Ковельчанин викрав у Голобах мопед

Ковельчанин викрав у Голобах мопед
Оперативники встановили особу зловмисника. Це 31-річний мешканець Ковеля. Викрадений транспортний засіб правоохоронці вилучили.