1. Головна
  2. Новини
  3. Квартирне питання у Ковелі: забезпечення житлом пільгових категорій громадян

Квартирне питання у Ковелі: забезпечення житлом пільгових категорій громадян

Забезпечення громадян житлом залишається однією із найактуальніших проблем сьогодення. Особливо, якщо йдеться про пільгові категорії. Найбільш вразливими та незахищеними є діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування. У Ковелі, починаючи з 2012 року, діє відповідна соціальна програма. За того часу міською владою Ковеля за кошти обласного і міського бюджетів придбано помешкання для 9 дітей, які нині проживають у п’яти квартирах. Це соціальне житло, що надається на правах користування без можливості приватизації у майбутньому.

У співфінансуванні (з міського та державного бюджетів) проводяться ремонтні роботи у помешканнях, власниками чи співвласниками яких є діти-сироти та позбавлені батьківського піклування. Відремонтовано житло 16 дітям. До кінця року планують виконати ремонтні роботи ще в одній квартирі.

Особлива увага у Ковелі приділяється й поліпшенню житлових умов сімей загиблих та померлих учасників АТО, інвалідів війни. Прийнята міська програма щодо забезпечення житлом означеної категорії громадян на 2017-2021 роки. За кошти міського бюджету та частково державного торік придбано квартири чотирьом сім’ям.

У 2016 році було змінено порядок забезпечення житлом цієї категорії осіб. Тепер держава дає гроші безпосередньо членам сімей загиблих в АТО або інвалідам війни. Таким чином вони самостійно вибирають найбільш прийнятний для них варіант помешкання і самі купують його за рахунок наданої їм грошової компенсації. У Ковелі три таких сім’ї отримали кошти від держави. Одна сім’я уже придбала квартиру. Інших дві — в процесі оформлення документів. Також цього року було надано в користування (як соціальне житло) однокімнатну квартиру із звільненого фонду інваліду війни третьої групи.

Сьогодні у Ковелі на квартирному обліку перебуває 1110 сімей, які потребують поліпшення житлових умов. З них — 45 учасників АТО, п’ять інвалідів війни та дві сім’ї з числа загиблих та померлих бійців.

#ДопомогаАТО #МіськийБюджет

Коментарі

Читайте також

До уваги ковельчан - учасників АТО!

До уваги ковельчан - учасників АТО!
У Вас є можливість скористатися правом на отримання путівки на санаторно-курортне лікування. Що для цього потрібно і куди звернутися?

Землю бійцям АТО у Ковелі надаватимуть згідно єдиного реєстру

Землю бійцям АТО у Ковелі надаватимуть згідно єдиного реєстру
Розподіл земельних ділянок між учасниками бойових дій, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, та членами сімей загиблих учасників АТО, для передачі їх безоплатно у власність, проводить відповідна комісія