1. Головна
  2. Новини
  3. Засуджені у Ковельській колонії здобувають робітничі професії за різними спеціальностями

Засуджені у Ковельській колонії здобувають робітничі професії за різними спеціальностями

На черговому виїзному засіданні спостережної комісії йшлося про забезпечення умов загальноосвітнього та професійно-технічного навчання засуджених у Ковельській виховній колонії. Про це пише офіційний сайт Ковельської міської ради.

З цього приводу було заслухано директора ПТУ Геннадія Рекуновича. Він розповів, що робітничі професії вихованці колонії здобувають в профтехучилищі, яке підпорядковане Міністерству освіти і науки України.

Підготовка кадрів здійснюється за спеціальностями: «Слюсар з механоскладальних робіт», «Свердлувальник», «Токар», «Фрезерувальник», “Слюсар з ремонту автомобілів”, «Штукатур», «Маляр», «Взуттьовик з ремонту взуття», «Пекар».

Навчальні групи комплектуються в міру надходження засуджених до колонії. Профорієнтаційна робота проводиться в карантинному відділенні, де хлопці згідно з правилами внутрішнього розпорядку утримуються перші 2 тижні. Нині за державним замовленням навчається 13 учнів за фахом «Слюсар з механоскладальних робіт; свердлувальник».

Директор школи Володимир Кавюк розповів про загальноосвітнє навчання в колонії, зауваживши, що навчальний процес у 2019-20 н.р. у ЗОШ проходили 24 учні.

Частина - відвідували групові заняття - 10 та 11-й класи (16 вихованців). Решта учнів здобували освіту за індивідуальною формою (8 вихованців).

Навчанням було охоплено всіх неповнолітніх засуджених. Щодо ЗНО, то складати іспити виявили бажання п’ятеро випускників.

Голова спостережної комісії Віра Федосюк подякувала за роботу директорам закладів та побажала їм успішної роботи. Разом з тим, запросила членів спостережної комісії безпосередньо долучатись та допомагати проводити заходи у Ковельській ВК.


#ВиховнаКолонія #Освіта

Коментарі

Читайте також