1. Головна
  2. Новини
  3. З 1 липня штрафи за нетверезе водіння зростають у кілька разів

З 1 липня штрафи за нетверезе водіння зростають у кілька разів

Адвокат, директор Ковельського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, старший партнер адвокатського об'єднання “Статус” Василь Ковальчук інформує, що з 1 липня 2020 року набуває чинності Закон, яким запроваджується інститут кримінальних проступків. Зокрема, кримінальним проступком стане управління транспортними засобами в стані алкогольного, наркотичного або іншого сп'яніння.

Кримінальний кодекс буде доповнено ст. 286-1, відповідно до якої караються штрафом від 17 000 до 34 000 грн з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років наступні порушення:

- керування транспортними засобами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції;

- передача керування транспортним засобом особі, яка перебуває в стані такого сп'яніння чи під впливом таких лікарських препаратів;

- відмова особи, яка керує транспортним засобом, від проходження відповідно до встановленого порядку медичного освідування на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції;

- вживання водієм транспортного засобу після ДТП за його участю алкоголю, наркотиків, а також лікарських препаратів, виготовлених на їх основі (крім тих, що входять до офіційно затвердженого складу аптечки або призначені медичним працівником), або після того, як транспортний засіб був зупинений на вимогу поліцейського, до проведення уповноваженою особою медичного освідування чи до прийняття рішення про звільнення від проведення такого медичного освідування.

Ті самі дії, вчинені повторно, - караються штрафом у розмірі до 51 000 грн з позбавленням права керування транспортними засобами на строк від двох до трьох років



#ПравоваДопомога

Коментарі

Читайте також

Місцевим центрам з надання безоплатної вторинної правової допомоги – п’ять років

Місцевим центрам з надання безоплатної вторинної правової допомоги – п’ять років
1 липня 2015 року в Україні запрацювали місцеві центри з надання БВПД. За ці п’ять років за правовою допомогою звернулися понад 1,6 млн українців.

Юристка системи БПД Волині допомогла клієнтці отримати паспорт у формі книжечки

Юристка системи БПД Волині допомогла клієнтці отримати паспорт у формі книжечки
Неможливість отримання паспорта у формі книжечки, законодавством не передбачено. Відмова міграційної служби є неправомірною, а дії зазначеного органу влади – протиправними.

Якщо пропустили строки прийняття спадщини? Консультує Ковельський центр з надання БВПД

Якщо пропустили строки прийняття спадщини? Консультує Ковельський центр з надання БВПД
«Як це так? Брат же відписав мені хату! Чому вона не може стати моєю?» – дивувалася літня жінка, коли їй не видали свідоцтва про право на спадщину.