1. Головна
  2. Новини
  3. У Ковелі триває будівництво мереж водопостачання будинків в районі санітарно-захисної зони ветсанзаводу

У Ковелі триває будівництво мереж водопостачання будинків в районі санітарно-захисної зони ветсанзаводу

У Ковелі впродовж останніх років ведеться будівництво мереж для забезпечення централізованим водопостачанням мешканців другого Ковеля. Міська влада виконує взяті на себе зобов’язання, - повідомляють на офіційному сайті Ковельської міської ради.

Ще у 2017 році рішенням виконкому було затверджено перелік вулиць і будинків, що входять в санітарно-захисну зону (1000 м) Ковельської філії ДП “Укрветсанзавод”. За цей час жителі цього мікрорайону пересвідчились, що воно не є декларативним, адже уже торік на 16-ти вулицях мережі були прокладені. І ці роботи тривають.

Нині водогін будують на Чигиринській, Братуня, Батуринській, Костомарова, Генерала Юрія Тютюнника. У нинішньому році у бюджеті міста на це передбачено 1,5 мільйона гривень.

На об’єктах побували міський голова Олег Кіндер та його заступник Андрій Товстига.

Будівельники розповіли, що роботи дещо затримують погодні умови, а ще клопоту додають і ґрунтові води, рівень яких на сьогодні значно піднявся.

- Міська влада виконує взяті на себе зобов’язання та будує водогін на вулицях, розташованих в безпосередній близькості до колишньої філії ветсанзаводу. Цьогоріч мешканці ще п’яти вулиць отримають можливість приєднатись до системи централізованого водозабезпечення. Сподіваюсь, що і в наступному році місто теж буде спроможне виділити кошти, аби продовжити цю справу. Думаю, з часом цією послугою має бути охоплений весь мікрорайон, - прокоментував Олег Кіндер.

Нагадаємо, що у 2017 на ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації, спричиненої Ковельською філією ветсанзаводу, місто отримало значну суму коштів від держави — 17 мільйонів гривень. Більшу частину грошей і використали на прокладання мереж та будівництво водогону від станції другого підйому по вулиці Володимира Кияна до мікрорайону Ковель-2.

Проте і внесок міста є не менш вагомим. Впродовж цих років з місцевої казни на ці потреби спрямовано уже понад 13 мільйонів гривень.



#Ветсанзавод #Благоустрій

Коментарі

Читайте також

Директор Ковельської філії ветсанзаводу перебуватиме під нічним домашнім арештом. Прокуратура оскаржуватиме рішення суду

Директор Ковельської філії ветсанзаводу перебуватиме під нічним домашнім арештом. Прокуратура оскаржуватиме рішення суду
Нагадаємо, посадовець спричинив забруднення земель відходами, створив небезпеку для довкілля, а також заподіяв йому шкоду на суму більш ніж 1 млн. грн. Три роки перебував у розшуку.