1. Головна
  2. Новини
  3. Ковельчани віком до 35 років можуть отримати пільговий кредит на придбання житла

Ковельчани віком до 35 років можуть отримати пільговий кредит на придбання житла

Ковельчани віком до 35 років, зокрема молоді сім'ї, які перебувають на квартирній черзі у Ковельській міській раді, можуть отримати пільговий кредит на придбання житла. Про це повідомляє Ніна Іваненко, начальник відділу обліку, розподілу та приватизації житла, - пише офіційний сайт Ковельської міської ради.

Більшість молодих сімей та одиноких молодих людей, що потребують поліпшення житлових умов, не мають можливості отримати доступ на ринок житла без бюджетної підтримки. Адже, власна оселя - це один з необхідних факторів, які впливають на створення родини та народження дітей.

В умовах сьогодення держава не в змозі повною мірою забезпечити громадян житлом. Єдиним можливим шляхом до скорочення кількості осіб, які перебувають на квартирному обліку, є надання пільгового кредиту.

Програма молодіжного кредитування дає можливість молодим родинам (до 35 років) отримати пільгову позику для придбання відповідного житла. Для цього, найперше, сім’я повинна стояти на квартирній черзі, а тоді звернутися у Волинське регіональне управління “Фонд сприяння молодіжному житловому будівництву”, який знаходиться за адресою: м.Луцьк, вул.Шопена, 12 (контактні телефони: 28-13-27, 78-84-99). Саме цей Фонд пропонує скористатися Програмою молодіжного кредитування, формує списки учасників Програми, займається пошуком підрядника, у якого можна придбати квартиру.

Постановою Кабінету Міністрів України, від 21 травня 2001 року № 584 затверджений Порядок надання пільгових довготермінових кредитів молодим сім’ям та одиноким молодим громадянам на будівництво і придбання житла. Постанова регулює, на яких умовах і хто може його отримати.

Скористатися молодіжним кредитом можуть і ковельчани віком до 35 років, які перебувають на квартирній черзі у Ковельській міській раді. Така позика має бути повернута впродовж 30 років.

Молоді громадяни, які мешкають у місті Ковелі, за детальною консультацією можуть звернутися у відділ обліку, розподілу та приватизації житла виконавчого комітету Ковельської міської ради (вул. Незалежності, буд.73, кабінет № 113, тел.6 17 43).


#ЖитлоДляМолоді #СоціальнийЗахист

Коментарі

Читайте також

Житлові питання ковельчан розглянула громадська комісія

Житлові питання ковельчан розглянула громадська комісія
До квартирної черги додались два учасники АТО з інвалідністю і двоє поліцейських. Десятеро громадян отримали помешкання в новобудові за програмою “Житло для молоді”, воїну-афганцю кошти на придбання квартири дала держава.