1. Головна
  2. Новини
  3. Міський голова Олег Кіндер підтримав ініціативу Громадянської мережі “ОПОРА” за чесні вибори

Міський голова Олег Кіндер підтримав ініціативу Громадянської мережі “ОПОРА” за чесні вибори

На запрошення Ковельського міського голови Олега Кіндера представники Всеукраїнської громадської організації “Громадянська мережа “ОПОРА” прибули у Ковель. У ході зустрічі Олег Олексійович підписав Кодекс поведінки посадових осіб та державних службовців під час виборчого процесу. Про це повідомляється на офіційному сайті Ковельської міської ради.

За словами координаторки кампанії спостереження за виборами на Волині Катерини Шарпатої, Ковельський міський голова другим в Україні підтримав їх ініціативу.

А загалом вона викликана тим, що в українському законодавстві недостатньо врегульовані правила поведінки посадовців, органів влади та місцевого самоврядування під час виборів, а також обмеження щодо використання адміністративного ресурсу. Так, наприклад, Виборчий кодекс України забороняє посадовцям агітувати в робочий час, за умови, що вони не є кандидатами. Але питання використання публічних фінансів в інтересах певних кандидатів та партій жодним чином не врегульовані. Тому при фіксації цілої низки способів зловживання адміністративним ресурсом спостерігачі змушені керуватися лише міжнародними стандартами, а не українським законодавством.

- Вважаю, що “ОПОРА” повинна відслідковувати поведінку не лише посадовців органів влади та місцевого самоврядування, а усіх претендентів на посаду міського голови чи депутатів місцевих рад. Усім, без виключення, необхідно дотримуватись законодавства, - наголосив Олег Кіндер та зауважив, що на його переконання всі учасники перегонів мають діяти за рівними правилами.

Катерина Шарпата каже, що вони свою місію вбачають саме в тому, аби протистояти будь-яким порушенням з боку усіх суб’єктів виборчого процесу.

- Зокрема, на Волині зовнішня реклама, яку ми нині спостерігаємо візуально, поки є незаконною. Адже від того моменту, як партія стала суб’єктом перегонів, але ще не має зареєстрованих кандидатів, відкритого виборчого фонду, рекламувати себе вона не має права. Саме за цими фактами впродовж двох попередніх днів до правоохоронних органів нами подано 11 заяв. І цю роботу ми продовжуємо, - повідомила представниця “ОПОРИ”.



#Вибори #ОлегКіндер

Коментарі

Читайте також