1. Головна
  2. Новини
  3. 10 вересня - останній день, коли можна змінити виборчу адресу

10 вересня - останній день, коли можна змінити виборчу адресу

На 25 жовтня нинішнього року призначені місцеві вибори. Виборчий процес розпочинається 5 вересня.

10 вересня - останній день, коли кожен виборець може змінити виборчу адресу без зміни місця реєстрації, що дозволяє проголосувати за місцем фактичного проживання.

Для зміни виборчої адреси необхідно подати заяву до відділу ведення Державного реєстру виборців в паперовій або електронній формі, пред'явити паспорт. Якщо в особи немає паспорта (у разі недавнього набуття громадянства України), потрібно представити тимчасове посвідчення громадянина України.

Форму заяви про зміну виборчої адреси можна знайти як на сайті Державного реєстру виборців чи Центральної виборчої комісії, так і в приміщенні відділу ведення реєстру.

На розгляд звернення передбачено 15 днів з моменту його отримання. Строк розгляду може збільшуватись, якщо у заяві будуть виявлені помилки, неточності чи недостатні дані. В такому випадку виборцю буде надана можливість виправити відповідні недоліки.

Виборцям, що мешкають у Ковелі, потрібно звертатись до відділу ведення Державного реєстру виборців за адресою: вул. Незалежності, 73, каб. №112 (1-й поверх) , тел.(03352) 61711.


Відділ ведення Державного реєстру виборців
Виконавчого комітету Ковельської міської ради


#Вибори #РеєстрВиборців

Коментарі

Читайте також

Секретар Ковельської міської ради Віра Федосюк: про роботу депутатів та місцеві вибори-2020

Секретар Ковельської міської ради Віра Федосюк: про роботу депутатів та місцеві вибори-2020
Місцеві вибори цьогоріч пройдуть на новій територіальній основі. Крім того, прийняті зміни до виборчого законодавства. Які переваги та ризики можуть чекати громаду Ковеля у зв'язку з нововведеннями?