1. Головна
  2. Новини
  3. Депутати внесли до переліку об’єктів інвестування приймальне відділення лікарні

Депутати внесли до переліку об’єктів інвестування приймальне відділення лікарні

Сьогодні на сімдесят другій сесії міської ради депутати з третьої спроби таки підтримали проєкт рішення про об’єднання у переліку інвестування двох об’єктів – незавершеного будівництвом восьмиповерхового багатоквартирного житлового будинку з поліклінікою і торговельно-офісними приміщеннями та приймального відділення. Повідомляють на офіційному сайті Ковельської міської ради.

На серпневому та позачерговому засіданні воно не набрало необхідної кількості голосів і реконструкція приймального відділення Ковельського МТМО опинилась під загрозою.

Нагадаємо, це передбачено у рамках Національної програми «Велике будівництво». На що із державного бюджету місто отримало 8 мільйонів гривень.

На замовлення медзакладу розроблено проектно-кошторисну документацію. Вона передбачає перепланування існуючих приміщень та влаштування нового двоповерхового корпусу. Приймальне відділення буде мати в’їзд для автотранспорту невідкладної медичної допомоги через павільйон (критий навіс), входи – для планових хворих, в окремий бокс для пацієнтів з ознаками інфекційної хвороби, а також – для маломобільної групи населення з влаштуванням підйомника.

У відділенні буде облаштовано рецепцію, консультативно-оглядові кабінети, місця для очікування пацієнтів та супроводжуючих, вбиральні тощо.

У разі успішної реалізації проєкту з реконструкції приймального відділення у визначені строки у медзаклад за кошти державного бюджету додатково надійде спеціалізоване медичне обладнання. Це – магнітно-резонансний томограф, комп’ютерний томограф, апарат УЗД та інше. Його вартість обчислюється десятками мільйонів гривень.

Першу чергу будівництва необхідно виконати у цьому році та освоїти державну субвенцію. Загальна ж кошторисна вартість реконструкції становить орієнтовно 24 мільйони гривень.

Зрозуміло, що у нинішніх реаліях місто не може на це спрямувати власні кошти. Але можна піти іншим шляхом і залучити гроші потенційного інвестора. Його потрібно чимось зацікавити, надати привабливу пропозицію, зокрема, у цьому випадку – об’єднати два проєкти.

Це б дозволило отриманий фінансовий ресурс спрямувати на проведення робіт з реконструкції приймального відділення. Разом з тим добудувати восьмиповерховий багатоквартирний житловий будинок з поліклінікою та торговельно-офісними приміщеннями по вул. В.Івасюка.

У зв’язку з цим на цю сесію знову було винесено проєкт рішення про об’єднання у переліку інвестування двох об’єктів – незавершеного будівництвом восьмиповерхового багатоквартирного житлового будинку з поліклінікою і торговельно-офісними приміщеннями та приймального відділення.

Питання викликало надзвичайно бурхливу та емоційну дискусію. Та все ж рельтат голосування був позитивним.

Наступний крок — пошук інвестора.


#СесіяМіськоїРади #Депутати #МіськийБюджет #КовельськеМТМО

Коментарі

Читайте також

Депутати втретє "провалили" голосування за реконструкцію приймального відділення Ковельського МТМО

Депутати втретє "провалили" голосування за реконструкцію приймального відділення Ковельського МТМО
8 мільйонів гривень, які надійшли з державного бюджету, доведеться повернути? У такому разі лікарня не отримає ще й медичне обладнання: МРТ, КТ, апарат ШВЛ, кардіомонітори, які теж мали б надати Ковелю за кошти держбюджету.

У Ковелі оголошено конкурс на посаду директора Центру професійного розвитку педагогічних працівників

У Ковелі оголошено конкурс на посаду директора Центру професійного розвитку педагогічних працівників
Взяти участь у конкурсі може особа, яка має вищу освіту не нижче магістра, стаж педагогічної та/або науково – педагогічної роботи не менше п’яти років, довід впровадження інновацій, педагогічних новацій і технологій у системі освіти.