1. Головна
  2. Новини
  3. У Ковелі з 1 січня 2021 року зростуть тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення

У Ковелі з 1 січня 2021 року зростуть тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення

12 листопада 2020 року на засіданні виконавчого комітету Ковельської міської ради було схвалене рішення № 348 «Про встановлення тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення» Ковельському управлінню водопровідно-каналізаційного господарства «Ковельводоканал». Про це повідомляється на сайті УВКГ "Ковельводоканал".

Відповідно до прийнятого документу діятимуть нові тарифи на послуги:

на централізоване водопостачання – 9,55 грн./м³, без ПДВ,
на централізоване водовідведення – 14,20 грн./м³, без ПДВ.

Дані тарифи встановлюються на період з 1 січня до 31 грудня 2021 року з можливістю їх коригування протягом строку дії у відповідності та з врахуванням вимог, визначених пунктом 7 "Порядку формування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення".

Основними чинники, що вплинули на планований ріст собівартості послуг з централізованого водопостачання та водовідведення, є:
• зростання витрат на електроенергію;
• ріст планованого фонду оплати праці, який розрахований, виходячи із законодавчо встановленого прожиткового мінімуму у розмірі - 2270 грн (грудень 2020), передбаченого Законом України «Про державний бюджет України на 2020 рік», положень генеральної та галузевої угод, колективного договору підприємства;
• збільшення витрат, пов’язаних зі сплатою обов’язкових зборів та платежів (витрати формувались на основі діючих норм Податкового кодексу України);
• збільшення витрат на матеріали для проведення поточних ремонтів;
• зміна рівня амортизаційних відрахувань за рахунок прийняття на баланс водопровідних та каналізаційних мереж, оновлення основних фондів;
• збільшення витрат на реагенти для знезараження питної води та зворотних стоків.

Відповідно до п.8 розділу 2 постанови КМУ від 10.06. 2020 р. № 467 при розрахунку тарифів на 2021 рік врахований планований прибуток в обсязі 2%.

Встановлення тарифів на житлово-комунальні послуги нижче розміру економічно обґрунтованих витрат на їх виробництво, згідно з діючим законодавством, не допускається.

Просимо споживачів з розумінням віднестися до збільшення тарифів, а також поспішити повністю розрахуватися з боргами за надані послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення за діючими цінами.

Адміністрація УВКГ «Ковельводоканал»

#Ковельводоканал

Коментарі

Читайте також