1. Головна
  2. Колонка автора
  3. Законодавчо створено дієві запобіжники для протидії неправомірному захопленню нерухомого майна

Законодавчо створено дієві запобіжники для протидії неправомірному захопленню нерухомого майна

Важливо! Законодавчо створено дієві запобіжники для протидії неправомірному захопленню нерухомого майна.

Повідомляємо, що набрали чинності окремі положення Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії рейдерству» від 05.12.2019 № 340-IX. Даним Законом змінено та доповнено норми багатьох законів і кодексів, що регулюють відносини у сфері нерухомості.
Суттєві зміни внесено, зокрема, у Закон України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», Закону України «Про порядок виділення в натурі (на місцевості) земельних ділянок власникам земельних часток (паїв)», Закону України «Про оренду землі».

Вказаним Законом передбачено забезпечення захисту майнових прав власників і користувачів земельних ділянок, запобігання протиправному захопленню підприємств в аграрному секторі економіки, вирішення інших питань у сфері регулювання земельних відносин.

Важливим нововведення у документі є вдосконалення процедури державної реєстрації земельних ділянок та прав на них, також взаємодія Державного земельного кадастру та Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.
Отже, для захисту майна від рейдерів потрібно поставити свою нерухомість на контроль, звернувшись до державного реєстратора чи нотаріуса, щоб оперативно отримувати інформацію про зміни в реєстрі нерухомості (через SMS–повідомлення, електронним листом, або ж через повідомлення в кабінеті користувача).

Рекомендуємо звернути увагу державним реєстраторам на вказані зміни!


Ольга Семенюк,
заступник начальника Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Львів)


#ЮстиціяВолині
Редакція «КовельPost» може не поділяти думку блогерів або дописувачів. За зміст публікацій і їх достовірність відповідальність несуть автори.

Коментарі

Читайте також