1. Головна
  2. Колонка автора
  3. 799 адвокатів долучилися до співпраці із системою БПД

799 адвокатів долучилися до співпраці із системою БПД

Підбито підсумки ХІІ конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги, у м. Київ та 24 областях. За результатами конкурсу 799 адвокатів включені до Реєстру адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу. На сьогодні у Реєстрі загалом 7 553 адвокати.

Конкурс проходив відповідно до наказу Міністерства юстиції України від 17.01.2020 № 128/7 «Про проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги» з 20 січня по 23 червня 2018 року.

Це вже 12-ий конкурс, проведений у межах залучення адвокатів до надання БВПД, починаючи із 2012 року.
Нагадаємо, Порядок і умови проведення конкурсу адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги,визначені постановою Уряду. Відповідно до Порядку конкурс проходив у два етапи, а обов’язковою умовою участі адвокатів у конкурсі стало проходження дистанційного курсу «Вступ до системи надання безоплатної правової допомоги».

Для участі у конкурсі зареєструвалися 1009 адвокатів, документи яких відповідають встановленим вимогам. Дистанційний курс успішно пройшли 916 адвокатів, оцінка за результатами його проходження формується автоматично.

Перший етап конкурсу пройшов без персональної участі адвокатів. Конкурсні комісії розглянули документи адвокатів та оцінили за критеріями стажу адвокатської діяльності, наявності або відсутності застосування до них дисциплінарних стягнень, а також результати проходження дистанційного курсу.

Наразі цей конкурс мав свої особливості, зумовлені встановленням карантину з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19. На початку березня конкурс був призупинений наказом Міністерства юстиції від 17.03.2020 № 661/7 і відновлений у червні наказом Міністерства юстиції від 01.06.2020 № 1818/5.

Другий етап конкурсу проходив з 9 по 12 червня із дотриманням карантинних обмежень. Він передбачав індивідуальні співбесіди адвокатів з конкурсною комісією. Ключовим при оцінюванні готовності адвокатів до надання безоплатної правової допомоги стала їх мотивація, а також емоційна врівноваженість, комунікабельність та вміння представити приклади надання правової допомоги.

За підсумками проходження дистанційного курсу, індивідуальних співбесід із конкурсними комісіями в регіонах та з урахуванням наданих оригіналів документів 799 адвокатів включені до Реєстру адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу.

Переглянути статистику щодо динаміки та результатів конкурсу у регіональному розрізі

Довідково. Безоплатна правова допомога – правова допомога, яка гарантується державою та повністю або частково надається за рахунок коштів Державного бюджету, місцевих бюджетів та інших джерел.

Закон України «Про безоплатну правову допомогу» визначає порядок надання безоплатної первинної правової допомоги та безоплатної вторинної правової допомоги.

#ПравоваДопомога #LegalAid #БПД
Редакція «КовельPost» може не поділяти думку блогерів або дописувачів. За зміст публікацій і їх достовірність відповідальність несуть автори.

Коментарі

Читайте також

Система БПД запрошує стати «таємними клієнтами»

Система БПД запрошує стати «таємними клієнтами»
Мета дослідження – з’ясувати рівень задоволеності клієнтів від отриманих у центрах та бюро послуг, їх повноту та зрозумілість, а також ввічливість спілкування працівників.

Місцевим центрам з надання безоплатної вторинної правової допомоги – п’ять років

Місцевим центрам з надання безоплатної вторинної правової допомоги – п’ять років
1 липня 2015 року в Україні запрацювали місцеві центри з надання БВПД. За ці п’ять років за правовою допомогою звернулися понад 1,6 млн українців.