1. Головна
  2. Колонка автора
  3. У Ковелі адвокат системи БПД допоміг жінці в судовому порядку обмежити спілкування з домашнім кривдником

У Ковелі адвокат системи БПД допоміг жінці в судовому порядку обмежити спілкування з домашнім кривдником

Обмежувальний припис стосовно домашнього кривдника є одним із заходів, покликаних протидіяти домашньому насильству. Даний правовий регулятор, спрямований на забезпечення безпеки постраждалої особи та успішно застосовується у юридичній практиці уже впродовж майже трьох років.

Адвокати, котрі співпрацюють із системою безоплатної правової допомоги, забезпечують право на захист громадян потерпілих від домашнього насильства.

У вересні 2020 року до Ковельського місцевого центру з надання БВПД звернулася громадянка Ж., котра розповіла про непоодинокі випадки погроз зі сторони колишнього співмешканця. З приводу вказаних фактів чоловіка неодноразово було притягнуто до адміністративної відповідальності. Проте, незважаючи на застосовані до нього заходи впливу, останній продовжував вчиняти щодо громадянки Ж. психологічне насильство, в результаті чого вона змушена виходити на вулицю в супроводі інших осіб.

Для захисту прав у суді жінці було призначено адвоката Романа Горблюка.

«Зважаючи на вид насильства, яке застосовувалось кривдником, дана справа є специфічною і дещо відрізняється від інших аналогічних справ, пов'язаних з домашнім насильством. Так зокрема, після припинення відносин між особами, які спільно проживали однією сім’єю, але не перебували у шлюбі між собою, проживаючи окремо кривдник (чоловік) не полишав у спокої свою колишню співмешканку (жінку). Через те, що жінка вирішила припинити з ним відносини, чоловік з помсти переслідував жінку на вулиці, підстерігав біля її власного будинку, застосовував фізичні погрози та ображав нецензурними словами, у тому числі через засоби зв’язку. І це відбувалось постійно. Фактично кривдник не давав жінці спокійно жити», - коментує адвокат Роман Горблюк.


Адвокат підготував та подав до суду позовну заяву про видачу обмежувального припису.

7 жовтня 2020 року Ковельський міськрайонний суд заяву про видачу обмежувального припису задовольнити повністю. Заборонив колишньому співмешканцю наближатись до житлового будинку громадянки Ж. на відстань ближче ніж 100 метрів, заборонив кривднику особисто і через третіх осіб розшукувати громадянку Ж., переслідувати її та в будь який спосіб спілкуватись з нею та її малолітньою дитиною, в тому числі за допомогою всіх мереж телефонних операторів.

Обмежувальний припис виданий строком на 4 місяці.

#БПД #ДомашнєНасильство #LegalAid
Редакція «КовельPost» може не поділяти думку блогерів або дописувачів. За зміст публікацій і їх достовірність відповідальність несуть автори.

Коментарі

Читайте також

Адміністративне затримання: нюанси, які варто знати

Адміністративне затримання: нюанси, які варто знати
Адміністративне затримання є одним з обмежувальних заходів адміністративного примусу, який застосовується всупереч волі та бажанню порушника і полягає у тимчасовому обмеженні свободи пересування і місцезнаходження.

Заповіт, спадковий договір, договір дарування та договір довічного утримання – у чому різниця?

Заповіт, спадковий договір, договір дарування та договір довічного утримання – у чому різниця?
Усі ці правочини є тотожними між собою у єдиному намірі власника відчужити майно на користь іншої особи за власним волевиявленням. Інформує Ковельський центр з надання безоплатної правової допомоги.