1. Головна
  2. Колонка автора
  3. Як правильно використати ялинку після свят

Як правильно використати ялинку після свят

Завершуються новорічно-різдвяні свята. На вулицях щодня з’являються використані ялинки, тому актуальною проблемою є викидання хвойних дерев в неналежних місцях. Утилізація ялинок в нашій країні не розвинена, тому що відсутнє відповідне правове регулювання питання. Тож, дбаючи про навколишнє середовище, система безоплатної правової допомоги звертає увагу громадян на те, що робити з новорічними деревами після свят.

Органи виконавчої влади та місцевого самоврядування, а також громадські інспектори з благоустрою населених пунктів здійснюють контроль у сфері поводження з відходами.

Відповідальність за порушення правил благоустрою передбачена чинним Кодексом України про адміністративні правопорушення.

Кожна громада самостійно визначає правила благоустрою, які закріплюються положеннями, затвердженими місцевими органами влади. Якщо такі правила діють на території вашої територіальної громади, то звертаємо увагу на правильну утилізацію ялинок, щоб не бути притягнутими до адміністративної відповідальності.

Інформуємо, що розмір штрафу для громадян і посадових осіб становить від двадцяти до вісімдесяти, а для суб’єктів підприємницької діяльності – від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Яким чином можна корисно використати ялинку?


Як варіант хвойне дерево можна віднести до зоопарку, де його можуть віддати на корм тваринам, адже хвоя містить чимало вітамінів, білків і мінералів, які є доброю добавкою до основного раціону тварин. Також ялинку можна використовувати як паливо для печі або котла.

Закликаємо відповідально поставитися до проблеми екології, здавати хвойні дерева на утилізацію або знаходити їм корисне застосування.

Здав хвойне дерево на утилізацію – зберіг екологію!
#LegalAid #БПД
Редакція «КовельPost» може не поділяти думку блогерів або дописувачів. За зміст публікацій і їх достовірність відповідальність несуть автори.

Коментарі

Читайте також

Мікрокредитування: як захистити свої права перед фінансовими організаціями

Мікрокредитування: як захистити свої права перед фінансовими організаціями
До центрів правової допомоги надходить безліч запитань від осіб, які потребують правової допомоги саме в захисті їх прав перед фінансовими організаціями (далі – ФО), адже в більшості випадків, методи, які використовують ФО для стягнення боргових коштів з боржників, є абсолютно незаконними.

Як стягуються аліменти на дитину, якщо батьки не перебувають у шлюбі

Як стягуються аліменти на дитину, якщо батьки не перебувають у шлюбі
Відповідно до частини першої статті 141 Сімейного кодексу України, мати та батько мають рівні права та обов’язки щодо дитини, незалежно від того, чи перебували вони у шлюбі між собою.

Втрата права користування житловим приміщенням

Втрата права користування житловим приміщенням
Питання про зняття з реєстрації осіб, які насправді не мешкають за місцем реєстрації, цікавить багатьох клієнтів. Адже трапляються випадки, коли особи, яких раніше було «прописано», змінюють адресу чи навіть виїжджають за кордон і при цьому відмовляються добровільно знятися з реєстрації.