1. Головна
  2. Новини
  3. У Ковелі мітингували колишні силовики

У Ковелі мітингували колишні силовики

Сьогодні біля Будинку рад зібралася чимала група ковельчан. Мирну акцію протесту через невдоволення ситуацією щодо пенсійного забезпечення провели колишні працівники силових структур. Про це повідомляє офіційний сайт Ковельської міської ради.

Вони одноголосно виступили проти постанови Кабінету Міністрів України № 1052 від 27 грудня 2017 року щодо відтермінування перерахунку пенсій.

Ще наприкінці минулого року Прем'єр-міністр Володимир Гройсман пообіцяв, що виплати цій категорії громадян планується підвищити з 1 січня 2018 року. Зміни повинні були торкнутися 550 тисяч осіб, яким би підвищили оплату мінімум на півтори тисячі гривень. Окрім цього, планувалося створити автоматичну індексацію і розмежувати "бойові" і "звичайні" пенсії. Незважаючи на обіцянки, відповідної суму у бюджеті на 2018 рік не передбачено.

У зв’язку з цим ковельські мітингувальники підготували звернення до Президента України Петра Порошенка, де вимагають забезпечити перерахунок і виплату призначених пенсій особам звільненим з військової служби та колишнім співробітникам МВС, на умовах чинного законодавства.

З мітингувальниками зустрілась секретар міської ради Віра Федосюк, яка висловила їм свою підтримку. Віра Іванівна запевнила, що на черговій сесії, яка відбудеться 25 січня, вона проситиме депутатів підтримати звернення координаційного комітету пенсіонерів силових структур м.Ковеля і Ковельського району до Президента України.

#Депутати #ВіраФедосюк

Коментарі

Читайте також