1. Головна
  2. Новини
  3. Ковельська громада попрощалася із Героями: Валерієм Гонтою та Юрієм Ковальчуком

Ковельська громада попрощалася із Героями: Валерієм Гонтою та Юрієм Ковальчуком

Сьогодні розридалось небо. Уже й природа не витримує того болю, який переживає нині наша земля. Війна продовжує забирати найкращих. Ще двоє ковельчан не повернулись додому, до своїх рідних, - інформує офіційний сайт Ковельської міської ради.
Ковельська громада попрощалася із Героями: Валерієм Гонтою та Юрієм Ковальчуком
Валерій Гонта загинув 21 травня біля населеного пункту Нагірне Донецької області, а Юрій Ковальчук 23 травня неподалік Білогорівки Луганської області. Валерій у липні мав відзначити свій 41-й день народження. Юрій 15 травня зустрів своїх лише 24.
Ковельська громада попрощалася із Героями: Валерієм Гонтою та Юрієм Ковальчуком
“Надзвичайно боляче усвідомлювати, якими молодими, сповненими життєвих планів, вони йдуть від нас. Ковельчани Валерій Гонта та Юрій Ковальчук були справжніми воїнами. Із великої любові до України, до Ковеля, вони не могли інакше”, – під час громадянської панахиди говорив міський голова Ігор Чайка.
Цих хлопців об’єднувало наше рідне місто, вулицями якого вони ходили, навчалися вони в ковельських школах, далі — у технікумах. Тут закохалися. Встигли стати батьками. У Валерія залишилось двоє синів — дванадцяти та сімнадцяти років, а синові Юрія – всього лише два роки.
Ковельська громада попрощалася із Героями: Валерієм Гонтою та Юрієм Ковальчуком
Валерій Гонта ще за життя став легендою. Він пішов на фронт у 2014 році. Брав участь у боях за Піски, був серед кіборгів, які захищали Донецький аеропорт, був на Світлодарській дузі, де виносив тіла своїх побратимів.

Юрій Ковальчук свій перший контракт підписав у 2018. Відразу після повномасштабного вторгнення росії пішов захищати Україну. Він був в багатьох гарячих точках: під Києвом, біля Чернігова, Ізюма.
Ковельська громада попрощалася із Героями: Валерієм Гонтою та Юрієм Ковальчуком
“Низький уклін вам, наші Герої. Ми завжди будемо вас пам’ятати. Ви стали лицарями духу. Наш обов’язок – будувати таку країну, про яку вони мріяли, і яку захищали. Країну для їхніх синів, для синів їхніх синів. Країну навіки, на всі покоління”, – сказав Ігор Чайка.
Щирі співчуття рідним та близьким загиблих! Вічна пам’ять та слава Героям!
Ковельська громада попрощалася із Героями: Валерієм Гонтою та Юрієм КовальчукомКовельська громада попрощалася із Героями: Валерієм Гонтою та Юрієм КовальчукомКовельська громада попрощалася із Героями: Валерієм Гонтою та Юрієм КовальчукомКовельська громада попрощалася із Героями: Валерієм Гонтою та Юрієм КовальчукомКовельська громада попрощалася із Героями: Валерієм Гонтою та Юрієм КовальчукомКовельська громада попрощалася із Героями: Валерієм Гонтою та Юрієм КовальчукомКовельська громада попрощалася із Героями: Валерієм Гонтою та Юрієм КовальчукомКовельська громада попрощалася із Героями: Валерієм Гонтою та Юрієм КовальчукомКовельська громада попрощалася із Героями: Валерієм Гонтою та Юрієм КовальчукомКовельська громада попрощалася із Героями: Валерієм Гонтою та Юрієм КовальчукомКовельська громада попрощалася із Героями: Валерієм Гонтою та Юрієм КовальчукомКовельська громада попрощалася із Героями: Валерієм Гонтою та Юрієм КовальчукомКовельська громада попрощалася із Героями: Валерієм Гонтою та Юрієм Ковальчуком

#СкорботніЗаходи #ВійнаЗросією

Коментарі

Читайте також