1. Головна
  2. Новини
  3. Пам’ятки історії та архітектури Ковеля будуть реставрувати

Пам’ятки історії та архітектури Ковеля будуть реставрувати

У Ковелі вперше прийнято Програму збереження пам’ятників та об’єктів культурної спадщини на 2018-2020 роки. Загалом у нашому місті таких є 45, з них 21 – це пам’ятки історії та 24 – архітектури. Усі ці обֹ’єкти буде обстежено та визначено перелік необхідних робіт, зокрема й протиаварійних та консерваційних. Своєї історичної цінності вони не втратили, проте потребують оновлення. Повідомляють у прес-службі міської ради.

Заступник міського голови Ігор Прокопів каже, що роботи у цьому напрямку дійсно дуже багато, але важливо окреслити план дій та втілювати його в життя. Кожне місто має свою історію, архітектуру і потрібно все це берегти, підтримувати у належному стані. На реалізацію Програми передбачено у нинішньому році 435 тисяч гривень.

Планується реставрація пам’ятника Богдану Хмельницькому. Для цього замовлять виготовлення проектно-кошторисної документації на здійснення ремонтно-реставраційних робіт.

Також впродовж року заплановано виготовити та встановити охоронні дошки єдиного зразка на об’єктах культурної спадщини.

Як ми повідомляли раніше, переважна більшість об’єктів культурної спадщини Ковеля потребує реставрації та відновлення. Історико-культурний потенціал міста є важливим фактором розвитку туристичної галузі, яку необхідно розвивати у Ковелі.


#ПамяткаАрхітектури #ІсторіяКовеля

Коментарі

Читайте також

Приміщення колишнього РАЦСу належатиме ковельській громаді

Приміщення колишнього РАЦСу належатиме ковельській громаді
Відповідне рішення прийняли сьогодні депутати міської ради, обмінявшись будівлями з Ковельським районом. Що далі робитиме міська влада з пам’яткою архітектури, яка потребує капітального ремонту, поки не відомо.