1. Головна
  2. Новини
  3. 10 жовтня у військовому шпиталі помер ковельчанин - 23-річний Юрій Махнюк

10 жовтня у військовому шпиталі помер ковельчанин - 23-річний Юрій Махнюк

10 жовтня у військовому шпиталі помер ковельчанин - 23-річний Юрій Махнюк. Про це на своїй сторінці у фейсбук повідомив міський голова Ігор Чайка.
10 жовтня у військовому шпиталі помер ковельчанин - 23-річний Юрій Махнюк
- Молодший лейтенант Махнюк Юрій Миколайович. 18.07.1999 р.н. , ковельчанин, помер вчора, 10 жовтня 2022 року, у львівському військовому шпиталі від отриманої мінно-вибухової травми.

Це сталося в перший день вересня, коли діти йдуть до школи. Коли по всій країні мало б бути урочисто й піднесено. Радість мала б бути.
Але на нашу землю прийшов російський окупант, і 23-річний молодий чоловік, який на початку цього страшного року вже став інженером-технологом у міжнародній компанії Modern-Expo, де працював з 2020-го, був мобілізований. З мирної професії перейшов у військову.

І ось вересень, місто Соледар Донецької області. Артилерійський обстріл противником позицій 4 механізованої роти, в якій воював Юра. Осколкове проникаюче поранення голови було важким. Лікарі боролися за Юрине життя понад місяць. Але кома. Не вижив…

10 жовтня у військовому шпиталі помер ковельчанин - 23-річний Юрій Махнюк
📌 11 жовтня тіло захисника доправлять зі Львова у Ковель. Він буде ночувати в батьківській домівці на вулиці Генерала Чупринки, 51.

📌 12 жовтня, в середу - о 10.00 труну з тілом перевезуть до Благовіщенського собору, де можна буде попрощатися ще до початку чину похорону. Особливо побратимам та колегам по цеху, які їхатимуть з інших міст області й країни.

📌 13.00 - чин похорону у Соборі Благовіщення Пресвятої Богородиці;

📌 14.00 - хресний хід;

📌 14.15 - Громадянська панахида на Площі Героїв Майдану.

Юрія Махнюка поховають на Алеї Героїв на міському кладовищі.

Вічна пам'ять і незгасима слава!

#СкорботніЗаходи #ВійнаЗросією

Коментарі

Читайте також

Ковельчани віддали шану Герою Леоніду Килибі

Ковельчани віддали шану Герою Леоніду Килибі
У Леоніда залишилася дружина Тетяна, донька Богдана, маленький онук Андрійко, син Петро, який теж з лютого боронить Україну. Сьогодні він приїхав, щоб попрощатись з батьком.