1. Головна
  2. Новини
  3. Про перші кроки у спорті олімпійської чемпіонки Юлії Батенкової-Бауман розповів її перший тренер

Про перші кроки у спорті олімпійської чемпіонки Юлії Батенкової-Бауман розповів її перший тренер

Наша Паралімійська збірна із зимових ігор у Південній Кореї привезла найбільший здобуток за останні 12 років - 22 медалі, з них 7 - найвищого ґатунку. У загальнокомандному заліку українські спортсмени зайняли 6 місце.

Серед переможців – ковельчанка Юлія Батенкова-Бауман. Виснажливі тренування, другі та треті сходинки на п’єдисталах і мрія про хоча б одну найвищу нагороду.

За 15 років Юлія здобула 13 паралімпійських медалей. Але завжди лише «срібло» і «бронза». Тренери визнавали, що перемогти Юлії було важко через страх перед швидкістю. Це результат аварії, у якій вона втратила маму і брата.

Впродовж шести днів у Південній Кореї лижниця здійснила кілька індивідуальних стартів і не здобула жодної нагороди. І ось в останній день змагань – «золото» в змішаній естафеті.

Лише сама спортсменка знає, як важко їй дісталась перемога. Адже, уже кілька днів хворіла. Підтримав її та наполіг на тому, аби вона все ж таки брала участь в естафеті голова Національного паралімпійського комітету Валерій Сушкевич.

Як мабутня чемпіонка потрапила до великого спорту розповів її перший тренер, голова міської громадської організації «Спарта», Заслужений тренер України Валерій Дружинович: «До спортзалу її привели подруги. Інтуїція мені підказувала, що якщо дівчина перспективна, зможе досягнути великих результатів. Спробував її переконати професійно займатись спортом і, після двогодинної розмови, вона все ж таки погодилась. Про біатлон тоді мова не йшла. Спочатку це була легка атлетика. Важкі, наполегливі тренування дали результат. Юлія добре себе зарекомендувала на чемпіонаті України. Сталося так, що через деякий час, на одному із змагань мав за честь познайомитись з заслуженим тренером України Миколою Ворчаком. Тоді він працював з паралімпійцями. Користуючись нагодою, розповів йому про Юлю. Через деякий час вона завдяки незламному характеру, силі духу, старанням і, звичайно, удачі потрапила до збірної України. Проте, уже у ролі біатлоністки».

Матеріал з офіційного сайту Ковельської міської ради


#ЮліяБатенковаБауман #ЧемпіонкаУкраїни #Спорт

Коментарі

Читайте також