1. Головна
  2. Новини
  3. У Ковелі відзначили 85-річчя Українського товариства глухих

У Ковелі відзначили 85-річчя Українського товариства глухих

У Ковелі відбулися урочистості з нагоди відзначив 85-річчя з часу заснування Українського товариства глухих (УТОГ).

У 1961 році в Ковелі було відкрито "Клуб глухих", директором якого призначено працівника міської ради Миколу Гуля. У 1968 році в громадський осередок прийшла молода, енергійна, працьовита дівчина, яка обійняла посаду сурдоперекладача, віддавши більшу частину свого життя служінню людям з обмеженими можливостями.

У 2001 році звітно-виборча конференція обрала її головою територіальної організації. Це - Лідія Парвасюк. І уже 50 років поспіль вона опікується людьми непростої долі.

Зі святом ювілярів привітали керуючий справами виконавчого комітету Володимир Бойко, начальник управління соціального захисту населення Софія Сагаль. Вони подякували голові територіальної організації УТОГ, активним її членам за нелегку працю, плідну громадську діяльність, участь у житті міста та вручили подяки міського голови і квіти.

На святковий вогник завітала голова Волинської обласної організації УТОГ Галина Супрунюк. Вона розповіла про роки її створення та становлення, подякувала міській владі за підтримку і співпрацю.

До вітань також приєдналася представник благодійного фонду «Патріоти Волині» Клавдія Савчук, котра вручила солодкий подарунок.

На адресу активістів лунали слова шани і поваги. Фрагменти перегляду відеосюжету з життя товариства ще раз повернули всіх у минулі роки.

На завершення заходу слухачі Університету ІІІ віку представили театралізовану постановку уривка «Кайдашевої сім'ї» Нечуя-Левицького.


Територіальний центр соціального обслуговування м. Ковеля


#УніверситетТретьогоВіку

Коментарі

Читайте також