1. Головна
  2. Новини
  3. У Ковелі цьогоріч освіту здобуватимуть понад дев’ять з половиною тисяч учнів

У Ковелі цьогоріч освіту здобуватимуть понад дев’ять з половиною тисяч учнів

Цьогоріч у ковельських школах навчатиметься дев’ять тисяч 560 учнів, що на 360 більше, ніж торік. Про це повідомив на апаратній нараді у міського голови начальник управління освіти Віктор Бичковський. Пише ПроКовель.

Головний освітянин міста також зауважив, що сьогодні вперше до школи піде 1131 маленький школярик. Ці діти будуть навчатися за новими стандартами, щоправда, аж 12 років і підуть до «Нової української школи». У навчальних закладах Ковеля запрацює 39 класів для першачків, що на три класи більше, ніж минулого року.

Віктор Бичковський закликав батьків не лякатися нововведень у галузі освіти. «Нова українська школа. Не лякайтеся. Нічого страшного немає. Це і нас має змінювати по відношенню до діток, і вчителя. До речі, ми провели перепідготовку 41 вчителя, де трошки інша методика, і бачення викладання. Тобто цей вчитель не буде з дітками сидіти на місці, а буде вже, дійсно, працювати, бо такі вимоги. Але головне, щоб діток поважали, діток цінували, діток любили, бо це те, що має бути в сьогоднішньому житті», - заспокоїв В. Бичковський.

Також він подякував батькам за допомогу у підготовці шкільних закладів до нового навчального року і висловив сподівання, що, можливо, років через два ковельські школи прийматимуть 10 тисяч учнів. На це сподівається і мер міста.



#Освіта

Коментарі

Читайте також

Майже 6 млн. грн. використано з міського бюджету на ремонти шкіл та садків Ковеля цього року

Майже 6 млн. грн. використано з міського бюджету на ремонти шкіл та садків Ковеля цього року
Міський голова Олег Кіндер подякував колективам освітніх закладів та батькам за підтримку й допомогу у підготовці навчальних закладів міста до нового навчального року.