1. Головна
  2. Новини
  3. У Ковелі вшанували подвиг воїнів-визволителів та поклали квіти до Вічного вогню

У Ковелі вшанували подвиг воїнів-визволителів та поклали квіти до Вічного вогню

28 жовтня минає 74 роки з часу визволення України від нацистських загарбників.

Сьогодні ветерани війни і праці, представники міської та районної влади, підприємств та установ, громадських організацій зібралися на меморіалі Слави з нагоди пам’ятної дати в історії України – 74-ої річниці визволення від нацистських окупантів.

Про трагічні й героїчні події розповіла присутнім ведуча Анастасія Данилюк: "З 22 червня 1941 року і до кінця жовтня 1944-го Україна була епіцентром воєнних дій. Саме тут відбулося більшість масштабних операцій, які вирішили долю всієї війни. 5 мільйонів німецьких солдат, майже 50 тисяч гармат, більше 4 тисяч танків, близько 5 тисяч літаків обірвали спокій і щастя українського народу. Уже в перші дні війни протяжність фронтів досягала 800 кілометрів. Понад 1200 днів і ночей на українських землях велися кровопролитні бої. Мешканці кожного населеного пункту стали свідками тих подій, загинув кожен п’ятий житель колишньої Української республіки, а це майже 17 мільйонів".

Україна постраждала через своє стратегічно важливе і вигідне географічне положення. Було зруйновано 714 українських міст і містечок, 28 тисяч сіл, знищено 16 тисяч підприємств, 33 тисячі навчальних і 18 тисяч лікувальних закладів. 2,5 мільйони українців було депортовано.

Нинішні військові продовжують славні традиції своїх дідів та батьків, вихованих на почуттях патріотизму та вірності Батьківщині. Вони захищають не тільки незалежність і територіальну цілісність держави, але честь і гідність своєї країни.

Пам'ять полеглих визволителів України та військовослужбовців, які загинули під час АТО, присутні вшанували хвилиною мовчання та поклали квіти до Вічного вогню.


Джерело: офіційний сайт Ковельської міської ради.


#ДеньПамяті #ІсторіяКовеля

Коментарі

Читайте також