1. Головна
  2. Новини
  3. Ковельчанам, які досягли 25- чи 45-річного віку та вчасно не звернулись для вклеювання фото, мінятимуть паспорти на ID-картки

Ковельчанам, які досягли 25- чи 45-річного віку та вчасно не звернулись для вклеювання фото, мінятимуть паспорти на ID-картки

Ковельський центр надання адмінпослуг звертає увагу ковельчан на зміни у законодавстві щодо порушення термінів вклеювання фотокарток до паспортів громадян після досягнення 25- і 45-річного віку.

Згідно Постанови Кабінету Міністрів України № 795 від 3 жовтня 2018 року, якщо особа, яка досягла 25-ти чи 45-річного віку та не звернулася в установленому законодавством порядку (не пізніше як через місяць після досягнення відповідного віку) для вклеювання до паспорта зразка 1994 року нової фотокартки, зобов'язана здійснити обмін паспорта на пластикову картку.

Окрім того, громадянам надано можливість за бажанням здійснювати обмін паспорта громадянина України зразка 1994 року на паспорт громадянина України у формі картки, що містить безконтактний електронний носій.

За заміну та відновлення документа необхідно буде сплатити адміністративний збір: 279 гривень — термін виготовлення 20 робочих днів, 366 гривень - за 10 робочих днів.

Оформлення та видача ID-картки замість паспорта-книжечки зразка 1994 року здійснюється за зареєстрованим місцем проживання.

У разі обміну/відновлення паспорта у формі ID-картки, який був оформлений засобами Єдиного державного демографічного реєстру та присвоєний унікальний номер запису в реєстрі (УНЗР), подача документів здійснюється незалежно від реєстрації місця проживання.

У Державній міграційній службі наголошують, що обов’язкова заміна документів законодавством не передбачена, відповідно до закону всі раніше видані документи будуть чинними до завершення строку їхньої дії.



#ЦНАП

Коментарі

Читайте також

З нововведенням у роботі Ковельського ЦНАПу ознайомились представники міграційної служби

З нововведенням у роботі Ковельського ЦНАПу ознайомились представники міграційної служби
Впродовж місяця у Центрі надання адміністративних послуг приймають документи для оформлення паспортів на виїзд за кордон та громадянина України у формі ID-картки.

До уваги ковельчан!

До уваги ковельчан!
У понеділок, 15 жовтня, Центр надання адміністративних послуг міста Ковеля не працюватиме.