1. Головна
  2. Новини
  3. 18 грудня до Ковеля прибуде Вифлиємський вогонь миру

18 грудня до Ковеля прибуде Вифлиємський вогонь миру

18-го грудня о 7.30 ранку до Ковеля прибуде Вифлиємський вогонь. Привезуть його члени ГО Дитячий клуб туристів-рятувальників «Контур». Повідомляє керівник організації Ірина Артемук.

Львівські скаути передадуть Вогонь естафетою з Кракова (Польща). У цьому році естафету підхопили дитячі громадські організації з усієї України. Місце передачі Вогню буде в Києві, а звідти він роз'їдеться по всій країні.

Його привезуть потягом Київ-Ковель. Тож запрошують усіх бажаючих прийти на залізничний вокзал з лампадами і свічками, щоб відпалити собі Вифлиємського вогню.

Довідково:
Вифлеємський Вогонь Миру як світло тепла, миру, злагоди і сподівання мандрує світом, долаючи кордони і єднаючи християн у переддень Різдва Христового. Ідея Вогню і його простий символізм — мир, радість і братерство — прихильно сприйнялися українською громадою продовж останніх років, становлячи для багатьох з нас доповнення під час святкування Різдва. Вперше Вогонь до України потрапляє ще 1992 року, але як приватна ініціатива окремих пластунів. Офіційно відлік ведеться від 1998 року, коли Вогонь передали в Україну на митному переході. Відтоді на україно-польському митному переході Рава-Руська-Гребенне представники керівництва Союзу Польських Харцерів (ZHP) передають Вогонь керівникам Пласту.

#КлубКонтур

Коментарі

Читайте також