1. Головна
  2. Новини
  3. У Ковелі з понеділка, 11 лютого, учнів без щеплень від кору не пустять до школи

У Ковелі з понеділка, 11 лютого, учнів без щеплень від кору не пустять до школи

Аби забезпечити виконання санітарного законодавства, з понеділка, 11 лютого, введено обмеження щодо відвідування закладів освіти дітьми, які невакциновані. Таке рішення було прийняте на нараді, що відбулась 6 лютого під головуванням заступника міського голови Ігоря Прокопіва, за участю працівників освіти та медицини.

Незважаючи на ускладнення епідемічної ситуації в області, робота в організованих колективах проводиться не на достатньому рівні. Зокрема у ЗОШ №№2, 9 та 12 нещепленими залишається 30 відсотків дітей.

Загалом школи у місті відвідують 1168 нещеплених учнів, що унеможливлює припинення поширення захворювань та стабілізацію епідемічної ситуації.

Нагадаємо, що відповідно до Закону України “Про захист населення від інфекційних хвороб”, а саме ст.15 “Запобігання інфекційним захворюванням у дитячих закладах” дітям, які не отримали профілактичних щеплень згідно з календарем щеплень, відвідування дитячих закладів не дозволяється.

Єдиним ефективним засобом впливу на рівень захворюваності на кір є формування колективного імунітету, тобто рівень вакцинації повинен сягати 95%. Відповідною вакциною медичні заклади Ковеля забезпечені.


Детальна інформація про результати наради та запроваджений комплекс заходів для підвищення рівня вакцинації та протидії кору в місті читайте за посиланням: https://kovelpost.com/news/3653.


#Вакцинація #Кір #Освіта

Коментарі

Читайте також

У Ковелі з 11 лютого учні без щеплень від кору не зможуть відвідувати навчальні заклади

У Ковелі з 11 лютого учні без щеплень від кору не зможуть відвідувати навчальні заклади
Загалом у школах міста навчається 1168 нещеплених учнів, що унеможливлює припинення поширення захворювань та стабілізацію епідемічної ситуації. Медичні заклади готові до роботи в посиленому режимі.