1. Головна
  2. Новини
  3. Питання коригування тарифів на послуги РЖКП буде розглянуто на виїзному засіданні виконкому

Питання коригування тарифів на послуги РЖКП буде розглянуто на виїзному засіданні виконкому

Сьогодні проходило засідання виконкому. Одним з перших на прохання ковельчан слухалось питання про коригування розміру плати за утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, вивозу побутових відходів, технічне обслуговування та ремонт ліфтів. Пише офіційний сайт Ковельської міської ради.

Міський голова Олег Кіндер попросив представників РЖКП №1 та №2 аргументувати це рішення.

Як зазначив головний інженер РЖКП №1 Микола Мартинюк, перегляд тарифів відбувається шляхом коригування за окремими статтями витрат з причин, які не залежать від підприємства. Основними чинниками є збільшення розміру мінімальної заробітної плати і прожиткового мінімуму для працездатних осіб з 1 січня 2019 року та цін на паливно-мастильні матеріали. Загалом вартість послуг має зрости в середньому до 9 відсотків.

Мешканці міста, які прийшли на засідання, висловили ряд претензій до роботи жеків. На їх думку, міська влада має захистити їх від чергових додаткових витрат на комунальні послуги. Адже для багатьох вони є непосильними, тому що зросли ціни на теплопостачання, газ та інше, а субсидій навпаки багатьох позбавили. Людям важко витримувати таке фінансове навантаження.

Заступник міського голови Андрій Товстига роз’яснив, що міська влада не визначає вартість послуг, це виключно компетенція суб’єктів господарювання. Виконком лише їх затверджує. Працівникам РЖКП теж відповідно до Закону про Державний бюджет України на 2019 рік необхідно виплачувати заробітну плату не нижче мінімальної. І проводиться коригування у зв’язку з істотними змінами складових тарифу.

Втім, люди стояли на своєму. Тоді міський голова Олег Кіндер запропонував провести виїзне засідання виконкому на одному з підприємств за участі колективів РЖКП №1 та №2 і громадськості, де й розглянути це питання.


#Благоустрій #АндрійТовстига #ОлегКіндер

Коментарі

Читайте також

Служба автомобільних доріг у 2019 році має намір продовжити ремонти на найбільш пріоритетних маршрутах Волині

Служба автомобільних доріг у 2019 році має намір продовжити ремонти на найбільш пріоритетних маршрутах Волині
Зокрема, М-19 (Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече), Р-15 (Ковель-Володимир-Волинський-Червоноград-Жовква) та М-07 (Київ-Ковель-Ягодин). Перелік ще не затвердли та грошей уже бракує.

Мешканці вулиці 40 років Перемоги у Ковелі скаржаться на стихійне сміттєзвалище

Мешканці вулиці 40 років Перемоги у Ковелі скаржаться на стихійне сміттєзвалище
Хтось навсмине підкидає сміття до житлових будинків, хоча у мікрорайоні уже є п'ять стаціонарних майданчиків зі сміттєвими баками: «Двірник розповів, що серед ночі було привезено 10 мішків з жіночим одягом, а в тих мішках було фото жінки».

Волинський облавтодор та Ковельське ШБУ №63 проводять ямковий ремонт на дорогах державного значення

Волинський облавтодор та Ковельське ШБУ №63 проводять ямковий ремонт на дорогах державного значення
Служба автомобільних доріг повідомила, на яких ділянках автошляхів, зокрема і в напрямку Ковеля, 8 лютого триватимуть роботи з ліквідації вибоїн дорожнього покриття. Кажуть, що погодні умови сприятливі.