1. Головна
  2. Новини
  3. Юні ковельські туристи зайняли третє місце на чемпіонаті Волині з пішохідного туризму

Юні ковельські туристи зайняли третє місце на чемпіонаті Волині з пішохідного туризму

У селі Раків Ліс Камінь-Каширського району відбувся відкритий чемпіонат Волинської області серед юнаків з пішохідного туризму в закритих приміщеннях. Про подію пише директор Камінь-Каширської станції юних туристів Іван Тищук на своїй сторінці у Фейсбук.

На урочистому відкритті спортсменів та тренерів привітали начальник відділу освіти, молоді та спорту Камінь-Каширської райдержадміністрації Віктор Пась, директор школи села Раків Ліс Олександр Кузьмич, які у своїх виступах зазначили, що дитячий туризм у всі пори року повинен розвиватися та має велике значення у вихованні молоді, який формує здоровий спосіб життя, а особливо в школах сприяння здоров’я. 

Змагання з туризму в закритих приміщеннях в останні роки набули великої популярності в Україні. Волинський Центр туризму, спорту та екскурсій спільно з закладами освіти традиційно проводить їх у зимовий період в тих закладах освіти, які мають відповідні умови та спеціальне обладнання для облаштування технічних дистанцій.

Цього року за звання Чемпіона з пішохідного туризму змагались близько 50 спортсменів з міста Ковеля, Боратинської та Вишнівської громад, Ківерцівського, Маневицького та Камінь-Каширського районів.

Змагання проходили на двох дистанціях «Смуга перешкод» ІІ та ІІІ класу в особисто-командному і командному заліках. Досить динамічні та цікаві дистанції давали можливість особисто спортсменам та у зв’язках проявити свої вміння та навички з техніки пішохідного туризму, які набули під час занять в туристсько-спортивних гуртках.

За результатами напруженої дводенної боротьби кубок першості з пішохідного туризму здобула команда загальноосвітньої школи с.Раків Ліс Камінь-Каширського району (тренер Карпік Сергій), ІІ місце дісталося спортсменам Камінь-Каширської станції юних туристів (тренер Крам Сергій) і ІІІ місце посіли юні туристи міста Ковеля (тренер Артемук Ірина).

Переможці та призери отримали грамоти управління освіти, науки та молоді, дипломи обласного Центру туризму, спорту та екскурсій, кубки та медалі. Переможці в особистому заліку серед хлопців та дівчат отримали квитки на фестиваль «Бандерштат».



#Туризм #Спорт #Освіта

Коментарі

Читайте також

Ковельчани успішно виступили на обласному туристсько-краєзнавчому зльоті

Ковельчани успішно виступили на обласному туристсько-краєзнавчому зльоті
Діти взяли участь в естафеті зі спортивного орієнтування, водного та велосипедного туризму, пройшли контрольно-туристичний маршрут та показали свою вправність у техніці пішохідного туризму.