1. Головна
  2. Новини
  3. У Ковелі презентували книгу Дмитра Корнелюка «Вогонь дерзання»

У Ковелі презентували книгу Дмитра Корнелюка «Вогонь дерзання»

Сьогодні, 1 березня, у Народному домі «Просвіта» м. Ковеля зібралося поважне товариство на презентацію ювілейної - десятої книги у добірці знаного на Ковельщині та Волині автора - письменника та краєзнавця Дмитра Корнелюка - «Вогонь дерзання».

У презентованій книзі ідеться про відродження Помісної Православної Церкви України. Власне, ідею єдності українського православ’я - створення Помісної Церкви, Дмитро Пилипович вкладав і в попередні свої книги -«Духовне небо Волині», «Росіяни-москалі на чужій землі» тощо), наголошував на сплетінні таких понять як патріотизм і духовність.

На презентацію завітали представники районної та міської влади, заслужені журналісти й редактори засобів масової інформації, освітяни, студентська та шкільна молодь, громадськість.

Зі сцени Дмитра Корнелюка вітали почесні гості, які ділилися враженнями від книги, а також висловлювали власні думки щодо важливості порушеної Дмитром Корнелюком теми - як загалом, так і з огляду на сучасні події, які відбувають у державному й релігійному житті.

Слово мали Андрій Броїло, Андрій Бондарчук - народний депутат України 1-го скликання, почесний громадянин Волині та Луцька, письменник та журналіст, Микола Вельма - заслужений журналіст України, головний редактор громадсько-політичної газети «Вісті Ковельщини».

Чи не кожен із них наголошував, що Дмитро Корнелюк є одним із першопрохідців у висвітленні цієї теми на рівні краю, а також - у пропагуванні духовного виховання в дусі патріотизму.

Сам Дмитро Пилипович подякував усім, хто завітав на захід, і поділився історіями про написання власних книг, згадав причетних до їх видання людей, за що щиро їм вдячний.

Сповідуючи християнські цінності, автор закликає до суспільної злагоди, міжконфесійного порозуміння і єдності для майбутнього церкви Христової і України. Варто зазначити, в книзі немає надуманих фактів, а лише інформація, що базується на документах і свідченнях очевидців.

Гарний настрій на презентації підтримували аматори сцени та духовні хори православних храмів Ковеля, тож захід видався невимушеним та атмосферним.

Джерело - Ковельська районна державна адміністрація


#Просвіта

Коментарі

Читайте також

У Ковелі відбудеться обласний огляд-конкурс народно-інструментальної музики «Калинова сопілка»

У Ковелі відбудеться обласний огляд-конкурс народно-інструментальної музики «Калинова сопілка»
У ньому візьмуть участь народні аматорські оркестри, інструментальні ансамблі, троїсті музики, кращі колективи та солісти районних, міських, сільських клубних закладів, мистецьких шкіл та установ освіти Волині.