1. Головна
  2. Новини
  3. У Ковелі комісія з розподілу земельних ділянок між атовцями та родинами загиблих розглянула чергові звернення

У Ковелі комісія з розподілу земельних ділянок між атовцями та родинами загиблих розглянула чергові звернення

Під головуванням депутата міської ради Анатолія Кислюка відбулося чергове засідання комісії з розподілу земельних ділянок між учасниками бойових дій, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, та членами сім’ї загиблого учасника антитерористичної операції, для передачі земельних ділянок безоплатно у власність. Повідомляє офіційний сайт Ковельської міської ради.

Було задоволено заяви про включення до єдиного реєстру учасників АТО щодо надання ділянок для будівництва і обслуговування житлових будинків, господарських будівель і споруд та прийнято рішення про включення трьох громадян до першочергового єдиного реєстру учасників АТО по місту Ковелю, одного – до реєстру учасників АТО, які проживають за межами Ковеля.

Розглянули питання щодо включення в позачерговий єдиний реєстр учасників АТО Тетяни Самчинської - вдови учасника війни в зоні АТО Олександра Самчинського.

За письмовим зверненням виключили з першочергового і внесли до позачергового єдиного реєстру щодо надання земельних ділянок у порядку безоплатної їх приватизації для будівництва і обслуговування житлових будинків, господарських будівель і споруд трьох ветеранів АТО, які мають інвалідність 3-ї групи.

Під час засідання йшлося про надання земельної ділянки учаснику АТО Миколі Скалацькому. Як виявилось, він уже використав право на отримання ділянки безоплатно у власність до моменту участі в АТО. Комісія рекомендувала звернутись одному із членів його сім’ї, який має право на безоплатне отримання земельної ділянки для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд, з усіма правовстановлюючими документами на майно та на землю у відділ містобудування та архітектури виконавчого комітету.

Враховуючи, що на сесії Ковельської міської ради 28.02.2019 року рішенням №48/56 було затверджено детальний план території розміщення житлової забудови в районі вул. Зерова (ІІ черга) члени комісії вирішили провести жеребкування 29 березня між учасниками АТО, яким було дано дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в цьому районі.

Варто зазначити, що з грудня 2014 року і до сьогодні у Ковелі дано 327 дозволів на розроблення проектної документації щодо виділення земельних ділянок ветеранам АТО та членам сімей загиблих воїнів. На сьогодні в єдиному реєстрі учасників АТО на отримання земельних ділянок перебуває 323 мешканці міста та 75 - з інших населених пунктів. Крім того, у пільговій черзі зареєстровано 37 осіб з сімей загиблих, людей з інвалідністю та тих, які відзначені державними нагородами. Ці ковельчани мають позачергове право на отримання наділів для житлового будівництва в місті.


#ДопомогаАТО #СоціальнийЗахист #Депутати

Коментарі

Читайте також

Ковельчанин став «Людиною спорту 2018»

Ковельчанин став «Людиною спорту 2018»
Богдан Оксентюк здобув нагороду у номінації «Військові в спорті». Ветеран Національної гвардії України, учасник АТО, володар золотої медалі з легкої атлетики, срібної та бронзової медалей з плавання на «Іграх Нескорених» у Сіднеї.

Ковельчанин Юрій Ганджала разом з побратимами подарували телевізор мешканцям Голобського психоневрологічного інтернату

Ковельчанин Юрій Ганджала разом з побратимами подарували телевізор мешканцям Голобського  психоневрологічного інтернату
Представники громадської організації «Побратими України» уже не вперше відвідують цей заклад, у якому проживають чоловіки з психологічними порушеннями.

Ковельчанин Юрій Ганджала разом з «Побратимами України» подарували тренажери підліткам, які облаштували спортзал у старій покинутій хаті

Ковельчанин Юрій Ганджала разом з «Побратимами України» подарували тренажери підліткам, які облаштували спортзал у старій покинутій хаті
Представників спілки учасників бойових дій в АТО вразило велике бажання хлопців з села Бірки Любешівського району займатися спортом та умови, в яких вони тренуються. Тому й вирішили допомогти.