1. Головна
  2. Новини
  3. Дослідниця фемінізму, гендерна експертка Української гельсінської спілки провела тренінг у рідному Ковелі

Дослідниця фемінізму, гендерна експертка Української гельсінської спілки провела тренінг у рідному Ковелі

За сприяння Ковельськоо міськрайонного центру зайнятості та Ковельського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді у Ковелі відбулася цікава подія. Про яку на своїй сторінці у Фейсбук пише Інна Третяк.

Педагоги, психологи, працівники соціальної сфери та првоохоронних органів стали учасниками інтерактивної лекції та тренінгу "Гендерні стереотипи та гендерна рівність в українському суспільстві", яку провела Тамара Марценюк, кандидатка соціологчних наук, доцентка кафедри соціології Національного університету "Києво-Могилянська академія", гендерна експертка Української гельсінської спілки з прав людини.

"Варто наголосити про особливість цієї зустрічі. Тамара Марценюк народилася та навчалася у нашому місті, закінчила із золотою медаллю школу № 11. А сьогодні її знає вся Україна. Ця тендітна, приваблива жінка, досягла великого успіху у своїй сфері діяльності. Зуміла стати професіоналкою, яку цінують у цілому світі, та запрошують до співпраці. Наше місто справді унікальне, бо саме у Ковелі народжуються такі талановиті, надзвичайні люди!," - переконана директор міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Інна Третяк.


Під час тренінгу слухачі мали можливість отримати чітке пояснення визначень - гендер, гендерна нерівність, дослідити вплив соціуму і середовища на формування жінок і чоловіків, більш детально підійти до питання насильства у сім’ї.

"Надзвичайно було цікаво разом з лекторкою руйнувати стереотипи, які підтримуються найпопулярнішими шоу, наприклад «Холостяк» чи «Від пацанки до панянки», де фактично є певні наперед визначені ключові ролі для жінок і чоловіків. Велику увагу аудиторії привернула тема, присвячена вихованню і соціалізації. Зустріч була настільки насичена, що теми, які розглядались торкались усіх сфер життя людини, чітко простежувались питання дискримінації чоловіків в Україні, місце жінок в українському війську, роль гендеру в освіті," - ділиться враженнями Інна Третяк.


Кожен учасник отримав сертифікат, та цікаву літературу від Українського жіночого фонду. Слухачі ознайомилися з книгами самої лекторки - Тамари Марценюк. Отримали багато корисної інформації, яка дає можливість втілити у життя нові ідеї у професійній діяльність та підвищити свою майстерність.

Ковельський міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді щиро дякує своїм друзям та партнерам, зокрема й Тамарі Марценюк, за можливість втілити у життя давні мрії, прослухати її лекції та удосконалити свій рівень обізнаності у сфері гендеру. Міськрайонному центру зайнятості - за співпрацю та підтримку, зокрема Волчук Людмилі. Колегам загальноосвітніх закладів міста, соціальних служб - за відверту цікавість до теми та активну участь.


#СоціальнийЗахист #ЦентрЗайнятості

Коментарі

Читайте також

У Ковелі комісія з розподілу земельних ділянок між атовцями та родинами загиблих розглянула чергові звернення

У Ковелі комісія з розподілу земельних ділянок між атовцями та родинами загиблих розглянула чергові звернення
У виконкомі зазначають, що з грудня 2014 року і до сьогодні у Ковелі надано 327 земельних ділянок. На черзі ще 435 бійців. З них - 37 осіб з сімей загиблих, людей з інвалідністю та відзначених державними нагородами. Вони мають позачергове право на отримання наділів.

Ковельчанин Юрій Ганджала разом з побратимами подарували телевізор мешканцям Голобського психоневрологічного інтернату

Ковельчанин Юрій Ганджала разом з побратимами подарували телевізор мешканцям Голобського  психоневрологічного інтернату
Представники громадської організації «Побратими України» уже не вперше відвідують цей заклад, у якому проживають чоловіки з психологічними порушеннями.