1. Головна
  2. Новини
  3. Ковельська «Молодь обирає здоров’я». У міському парку відбувся спортивно-інтелектуальний квест

Ковельська «Молодь обирає здоров’я». У міському парку відбувся спортивно-інтелектуальний квест

Активні, кмітливі, допитливі, розумні - саме такими виявилися учасники квесту «Молодь обирає здоров’я», - повідомляє Ковельський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на своїй сторінці у мережі Фейсбук.

Такі змагання у нашому місті Центр організовує щороку. Цьогоріч до проведення заходу долучились друзі та партнери Центру: інспектори ювенальної превенції Ковельського ВП ГУНП у Волинській області, Центр НВП «СІЧ», молодіжний центр «Місто ідей», приватний підпримець Сергій Герасимчук Ковельський історичний музей, Ковельська районна дитяча бібліотека, служба у справах дітей Ковельської РДА та волонтери Корпусу Миру США. Завдяки тісній співпраці та любові до дітей організаторам вдалося провести цікавий та змістовний квест для учнів п’ятих класів загальноосвітніх навчальних закладів Ковеля.

Розпочавши старт із руханки, яку провів Олександр Філон, керівник Центру НВП «СІЧ». Учасники отримали маршрутні листи та “розлетілися” парком. Кожна команда мала пройти 13 станцій, вирішити найрізноманітніші завдання, пов’язані з темою здоров’я та безпеки життя.

На дітей чекали справжні випробування, де потрібно було проявити ерудицію, швидкість та фізичну підготовку.

Сергій Ілюшик, начальник служби у справах дітей Ковельської РДА, як досвідчений турист, зумів організувати цікаві завдання: правильно зафіксуватись на мотузці, пройти дистанцію у мішках та перенести «потерпілого» - все це вимагало чимало зусиль.

Не менш цікавою була станція «Січ», яку організувала молодь Центру НВП «СІЧ». Учасники мали можливість спробувати себе у Рукопаші Гопак, який є національним видом спорту. Техніка нанесення ударів, прийоми самозахисту дуже зацікавили дітей.

Завдяки підтримці місцевого підприємця Сергія Герасимчука та волонтерки Корпусу Миру США Кесіді Кремтон юні ковельчани мали можливість позмагатись у стрільбі в тирі та зіграти в дартс. Влучні постріли тендітних дівчат вразили навіть дорослих!

Чимало інтелектуальних зусиль довелося прикласти й на інших станціях. Інспектори ювенальної превенції Тетяна Козій та Ірина Мельник перевіряли, чи знають діти, як себе вести у небезпечних ситуаціях, аби вберегти своє життя та здоров’я. Людмила Зубарєва та Юлія Столярчук - представники молодіжного центру «Місто ідей», працівники історичного музею та дитячої районної бібліотеки навчали правильно сортувати сміття, знати правила гігієни, робити розумні покупки у супермаркеті, нагадали номери телефонів екстрених служб.

Захід відбувся завдяки волонтерській підтримці та допомозі. Молоді та завзяті Максим Нагорний, Тарас Федорук, Станіслав Сільничка, Дмитро Степанюк, Станіслав Рибачук допомогли забезпечити квест необхідним інвентарем, обладнати станції та сприяти якісному проведенню та оцінюванню.

Переможцями й призерами стали: I місце зайняла команда ЗОШ №5. II - посіла команда ЗОШ №10, III – ЗЗСО №8. Кожен учасник квесту отримав подарунок та щирі слова подяки від організаторів змагань.


#Спорт #Екологія #Освіта #МістоІдей #КорпусМиру #МіськийПарк

Коментарі

Читайте також