1. Головна
  2. Новини
  3. У Ковелі відбувся мітинг-реквієм біля монумента жертвам Другої світової війни

У Ковелі відбувся мітинг-реквієм біля монумента жертвам Другої світової війни

Сьогодні біля пам’ятника жертвам Другої світової війни відбувся мітинг-реквієм з нагоди Дня пам'яті та примирення. Пише офіційний сайт Ковельської міської ради.

Тут зібралося чимало ковельчан: представники міської влади, духовенство, ветерани війни і праці, військовослужбовці, учнівська молодь. На грудях у присутніх символ цього дня — червоний мак.

- Уже традийційно 8 травня ми приходимо до першого в Європі монумента жертвам Другої світової війни або як ми його називаємо пам’ятника Примирення. Адже саме тут ветерани України та Німеччини подали один одному руки. Важливо, що люди старшого покоління, які пройшли через страшні випробування, знайшли примирення в своїх душах, думках, у своєму серці, - з такими словами до учасників заходу звернувся заступник міського голови Ігор Прокопів.


[quote]Говорив Ігор Ярославовичі і про сьогодення: «Уже п’ять років ми з острахом чекаємо повідомлень зі сходу і щораз сподіваємось, що вогнище конфлікту вдасться загасити. І тоді нарешті наші хлопці повернуться до своїх рідних домівок, до близьких людей, які їх чекають з нетерпінням».[/quote]

Берегти пам’ять про героїв Другої світової війни, шанувати ветеранів та знаходити примирення й прощення в своїх душах закликала Олександра Балюк, дитинство якої «обпекла» страшна війна. Олександра Феодосіївна прочитала зворушливий вірш та подякувала за підтримку ветеранської організації та розуміння.

Подвиг дідів і прадідів є прикладом для молоді, майбутніх військових - про це зазначив у своєму виступі ліцеїст 10 класу Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні Роман Бондарук.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх загиблих у Другій світовій війні та тих, хто віддав своє життя за Україну.

Далі учасники мітингу перейшли до Братської могили, що на кладовищі. Тут знайшли спочинок понад півтори тисячі солдат, які полягли на полі бою.

Панахиду за загиблими при визволенні Ковеля, України, тих, хто віддав своє життя, захищаючи нашу країну сьогодні, відслужили представники духовенства ПЦУ на чолі з благочинним Ковеля Василем Мичком.

Квіти вдячності і шани лягли до підніжжя пам’ятників.



#ДеньПамяті #ІсторіяКовеля

Коментарі

Читайте також