1. Головна
  2. Новини
  3. Минулого тижня п'ятеро осіб захворіло на кір на Ковельщині

Минулого тижня п'ятеро осіб захворіло на кір на Ковельщині

В Україні епідемічна ситуація щодо захворюваності на кір залишається неблагопо­лучною. З початку року захворіло понад 50 тис. українців, від ускладнень кору померло 17 людей, шестеро із них діти.

Повідомляє Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України.

В області відбувається стабілізація епідемічної ситуації із захворюваності на кір. Щотижня реєструється зменшення кількості хворих. Спорадичні випадки захворювань, без епідемічного поширення, реєструються на окремих адміністративних територіях області. На сьогодні залишилось два активних спалахи кору, котрі найближчим часом будуть локалізовані та ліквідовані.

За даними закладів охорони здоров’я, на Волині з початку року зареєстровано 1835 випадків кору. За останній тиждень захворюваність зменшилась на 40% в порівнянні з попереднім тижнем і становить 26 випадків проти 43. Найбільше хворих зафіксовано в Любомльському районі та м. Луцьку (по 6 осіб), Ковельському районі (5 осіб), в інших районах реєструються поодинокі випадки.

Відсоток госпіталізації становив 54% (14 осіб) від усіх, хто звернувся за медичною допомогою проти 77% попереднього тижня. Третина від усієї кількості захворілих – це дорослі особи, серед них 2 робітників. Найураженішою групою серед дитячого населення є учні шкіл та студенти професійно-технічних навчальних закладів – 63% від усіх постраждалих дітей.

Виконання запланованих обсягів щеплень проти кору в області за пройдений період цього року задовільне. У квітні прищеплено проти кору 3423 особи. Загалом у 2019 році здійснено 32 тис. щеплення, понад 15 тис. (48%) із них позапланово – це дорослі із групи ризику, котрі щеплені за епідемічними показами (медичні, соціальні працівники, освітяни, працівники підприємств, тощо). Виконання плану щеплень серед дітей віком 2 роки і старше становить 46 – 67%. Дещо гірші показники вакцинації серед дітей, що досягли однорічного віку, тут лише 28% від усіх, хто підлягає вакцинації, отримали необхідне щеплення.

#Вакцинація #Кір

Коментарі

Читайте також

Чергові випадки кору на Ковельщині: минулого тижня захворіло 20 осіб. Це найвищий показник в області

Чергові випадки кору на Ковельщині: минулого тижня захворіло 20 осіб. Це найвищий показник в області
Вікові обмеження на безоплатну вакцинацію від кору скасовано. Зробити щеплення можна у медзакладі, де пацієнт підписав декларацію з сімейним лікарем, терапевтом чи педіатром.

У Ковелі та Ковельському районі за два тижні рівень захворюваності на ГРВІ зменшився удвічі

У Ковелі та Ковельському районі за два тижні рівень захворюваності на ГРВІ зменшився удвічі
На Волині спостерігається поступове зниження інтенсивності епідемічної активності застудних захворювань. Проте незначні локальні перевищення епідпорогу все ж є. Переважно хворіють діти шкільного віку.