1. Головна
  2. Новини
  3. У Ковелі реконструюють водогін, який має стратегічне значення для забезпечення якісною питною водою мешканців міста

У Ковелі реконструюють водогін, який має стратегічне значення для забезпечення якісною питною водою мешканців міста

П’ятдесят другу річницю заснування Ковельського Управління водопровідно-каналізаційного господарства ознаменовано початком втілення грандіозного проекту реконструкції водогону, який має стратегічне значення для забезпечення водою мешканців нашого міста, так як являється основним у системі водопостачання. Повідомляють на сайті УВКГ.

Цей водогін з’єднує свердловини, розташовані в поймі р. Турія із станцією другого підйому, спорудами очистки та підготовки води по вул. Геологів в м. Ковелі. Матеріал труб водогону майже ровесник водоканалу, повністю відамортизований, має значні корозійні ушкодження.

Загальна вартість реконструкції водогону становить близько 20 млн. гривень. Кошти на проект першої частини реконструкції виділено з місцевого бюджету за ініціативи УВКГ «Ковельводоканал» та сприяння Ковельського міськвиконкому.

З початку тижня розпочато роботи з реконструкції першої частини водогону, починаючи від дальньої 11-ї свердловини. Протяжність труб, що підлягає заміні на першому етапі, - 3067 м.п., загальна кошторисна вартість робіт та матеріалів - 4,559 млн. гривень.

У найближчі роки планується виконати заміну решти труб водогону, вартістю близько 15 млн. гривень. Завершення робіт дозволить зменшити понаднормативні втрати води, призведе до економії енергоресурсів, покращить якість питної води.



#Ковельводоканал

Коментарі

Читайте також

У Ковелі провели коригування тарифів на послуги водопостачання та водовідведення

У Ковелі провели коригування тарифів на послуги водопостачання та водовідведення
Потреба у зміні діючих тарифів на послуги, що надаються Ковельським управлінням водопровідно-каналізаційного господарства «Ковельводоканал», виникла у зв'язку зі зростанням на державному рівні вартості електроенергії та мінімальної заробітної плати.