1. Головна
  2. Новини
  3. На обліку в управлінні соцзахисту Ковеля перебуває 646 учасників АТО, - повідомляють у міськраді

На обліку в управлінні соцзахисту Ковеля перебуває 646 учасників АТО, - повідомляють у міськраді

За даними Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги станом на 1 липня нинішнього року на обліку в управлінні соціального захисту населення виконавчого комітету міської ради перебуває 646 учасників антитерористичної операції, з яких 598 мають статус учасника бойових дій та 48 – особи з інвалідністю внаслідок війни. 11 військових загинули під час проведення АТО. 27 мешканців Ковеля мають статус члена сім’ї загиблого (померлого) військовослужбовця. Про це сьогодні повідомили на офіційному сайті Ковельської міської ради.

Для оперативного вирішення питань пільгового забезпечення учасників антитерористичної операції максимально спрощено процедуру взяття їх на облік і внесення інформації в ЄДАРП.

У Ковелі діє Програма соціального захисту окремих категорій мешканців міста. Відповідно до неї здійснюються виплати матеріальних допомог, доплат до пенсії та надаються додаткові пільги на загальну суму 244,6 тис. грн.

З метою донесення інформації до учасників антитерористичної операції щодо права на одержання соціальних виплат, пільг та переваг при виконавчому комітеті міської ради створено Координаційний центр підтримки демобілізованих учасників АТО та членів їх сімей. Крім того, в управлінні функціонує телефон «Гарячої лінії». В ході роботи надаються роз’яснення щодо проведення санаторно-курортного оздоровлення, психологічної реабілітації учасників АТО, надання пільг, субсидій та соціальних допомог.

На 2019 рік виділено кошти державної субвенції в сумі 44050 грн, що дасть змогу забезпечити послугами з психологічної реабілітації в умовах стаціонару 4 учасників АТО.

Відповідно до бюджетної програми «Заходи з соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції» 6 учасників бойових дій проходять професійну перепідготовку за спеціальністю водій транспортних засобів, на що передбачено 28 тис. грн.

Відповідно до Порядку виплати грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення деяким категоріям осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, а також членів їх сімей, таку компенсацію одержать 3 особи з інвалідністю внаслідок війни ІІ групи які потребували поліпшення житлових умов. Загальна сума виплат 2788,95 тис. грн.


#ДопомогаАТО #СоціальнийЗахист

Коментарі

Читайте також

У Ковелі проведуть жеребкування з розподілу земельних ділянок між учасниками АТО та ООС

У Ковелі проведуть жеребкування з розподілу земельних ділянок між учасниками АТО та ООС
На засіданні відповідної комісії задоволено заяви про включення до єдиного реєстру учасників бойових дій щодо надання їм наділів для будівництва і обслуговування житлових будинків.