1. Головна
  2. Новини
  3. У Ковелі привітали будівельників та говорили про роботу «Ковельводоканалу»

У Ковелі привітали будівельників та говорили про роботу «Ковельводоканалу»

Урочисто розпочалося сьогоднішнє засідання виконавчого комітету. Повідомляють на офіційному сайті Ковельської міської ради.

До присутніх звернувся міський голова Олег Кіндер.

- У неділю професійне свято будівельників. Представники цієї галузі роблять Ковель ошатнішим і комфортнішим, дарують людям затишок, радість і красу. Приємно, що впродовж останніх років у нашому місті з'являються нові, гарні, сучасні об’єкти, - зауважив очільник міста.


Він адресував вітання та подякував усім, хто розбудовує Ковель, робить свою справу професійно й якісно. Разом із секретарем міської ради Вірою Федосюк вручив Подяки за сумлінну працю, компетентність, вагомі досягнення, активну участь у житті громади інженеру технічного нагляду Олександру Бондаруку та підприємцю Павлу Тищуку.

Члени виконкому розглянули понад тридцять питань порядку денного. Взяли до відома інформації про виконання Програми економічного і соціального розвитку міста Ковеля за I півріччя, підготовку міського господарства, закладів освіти до роботи в осінньо - зимовий період, роботу управління соціального захисту населення.

Про функціонування мереж господарсько-фекальної каналізації та роботу аварійно-диспетчерської служби управління водопровідно-каналізаційного господарства „Ковельводоканал” доповідав керівник підприємства Юрій Рибачок. Проаналізувати стан справ ініціювали депутати на останній сесії міської ради. Адже є багато нарікань ковельчан про систематичні аварійні ситуації.

Юрій Іванович наголосив, що з початку року зафіксовано 1262 забої каналізаційної мережі, які вчасно ліквідовані працівниками аварійної служби. Основними причинами їх виникнення назвав високу амортизацію системи, використання споживачами трубопроводів для «транспортування» побутових відходів та різноманітного сміття.

Розповів і про зроблене за останні роки, зупинився на проблемах.

- Вимагає реконструкції чимало вуличних мереж, оновлення обладнання на каналізаційних насосних станціях. І культура людей має бути відповідною щодо користування трубопроводом. Першочергово потрібно замінити застарілі центральні напірні колектори, а тоді переходити до дворів, - переконаний керівник.


У цьому контексті міський голова зауважив, що коли планується капітальний ремонт дворових територій, обстежується стан водогонів. У разі потреби, здійснюється їх заміна, що є цілком правильно. Так зроблено на вул.Грушевського, 2 та 4, Володимирській, 85.

Юрій Рибачок також назвав адреси, куди найчастіше на звернення ковельчан виїжджає аварійна служба. Олег Кіндер доручив начальнику водоканалу впродовж тижня вивчити стан дворових і будинкових мереж, звідки надходить найбільше викликів. При цьому керівник міста закликав активізувати роботу.

Прийнято рішення стосовно внесення змін до міського бюджету на 2019 рік, житлових, комунальних, соціальних та питань захисту прав дітей.


#ОлегКіндер #Благоустрій

Коментарі

Читайте також

У Ковельському МТМО відкрили нові відділення лікарні та запрацював потужний МРТ

У Ковельському МТМО відкрили нові відділення лікарні та запрацював потужний МРТ
Роботу модернізованого відділення анестезіології та сучасного операційного блоку оглянули народний депутат Степан Івахів, голова Волинської ОДА Олександр Савченко, міський голова Олег Кіндер та інші представники міської, районної та обласної влади.