1. Головна
  2. Новини
  3. З 1 жовтня не забудьте увімкнути ближнє світло фар на заміських дорогах!

З 1 жовтня не забудьте увімкнути ближнє світло фар на заміських дорогах!

Патрульна поліція Волині нагадує, що з 1 жовтня на заміських дорогах необхідно вмикати денні ходові вогні або ближнє світло фар.

У зв’язку зі скороченням світлового дня та погіршенням погодних умов з 1 жовтня по 1 травня виникає необхідність у підвищенні видимості автомобіля для пішоходів та інших учасників руху. За ігнорування цієї норми передбачено адміністративну відповідальність.




#Безпека #ПатрульнаПоліція #ДТП

Коментарі

  • Експерт
    Штраф за їзду без світла вдень - незаконний!!! Без ближнього світла фар у світлу пору доби поліцейські притягують водіїв до адміністративної відповідальності згідно частини другої статті 122 Кодексу про адміністративні правопорушення. Дана норма передбачає відповідальність у виді штрафу, який становить 425 грн., за порушення правил користування зовнішніми освітлювальними приладами або попереджувальними сигналами при початку руху чи зміні його напрямку. Без ближнього світла фар у світлу пору доби поліцейські як мінімум мають підставу для того, щоб зупинити автомобіль і перевірити наявні документи на право керувати авто і на користування цим автомобілем. Втім накласти штраф не мають права, оскільки дана стаття Кодексу передбачає відповідальність за порушення правил користування зовнішніми освітлювальними приладами або попереджувальними сигналами при початку руху чи зміні його напрямку. Тому, рух без увімкнених фар у світлу пору доби буде порушенням, але відповідальність за це порушення настає згідно статті 125 Кодексу про адміністративні правопорушення, як за «інші порушення правил дорожнього руху» і тягне за собою лише попередження.
    Відповісти

Читайте також

У Ковелі під час квест-акції «Безпечний Ковель» знищено понад 200 «наркотичних» написів

У Ковелі під час квест-акції «Безпечний Ковель» знищено понад 200 «наркотичних» написів
Активна молодь, представники громадських організацій об'єдналися навкого спільної мети: ліквідувати існуючі написи на об'єктах інфраструктури в місті та інформувати ковельчан щодо небезпеки «наркоадрес».