1. Головна
  2. Новини
  3. У Ковелі активно ведуться роботи на стадіоні «Локомотив»

У Ковелі активно ведуться роботи на стадіоні «Локомотив»

У Ковелі активно ведуться роботи на стадіоні «Локомотив», де працює бригада ПрАТ «Луцьксантехмонтаж №536», - повідомляють на офіційному сайті Ковельської міської ради.

Будівельникам уже чимало вдалося, не зважаючи на те, що досить багато часу зайняв демонтаж. Втім на сьогодні майже завершено зведення нових стін, монтуються конструкції під трибуни.

- У приміщенні займаємось облаштуванням каналізації, плануємо у найближчі дні розпочати заливати стяжку. Загалом щодня працює понад 40 людей і сподіваємось здійснити якомога більший об’єм, поки дозволяє погода, - прокоментував хід справ виконроб Юрій Мельничук.

Перший заступник міського голови Михайло Гетьман, який приїхав оглянути об’єкт, говорить що дуже приємно спостерігати, як вимальовуються обриси будівлі і щодня можна врешті бачити прогрес у цій справі, адже ще пів року тому в це складно було повірити, бо підготовчий процес був досить довготривалим.

Нагадаємо, що це перший етап будівництва. Його кошторисна вартість 32, 5 мільйона гривень. Саме на це Ковель отримав європейські гроші — 821 тисячу євро. Решту буде спрямовано з бюджету міста.

Ковель разом з містами-тезками польським та білоруським Щучинами виграли фінансування на реалізацію спільного міжнародного проєкту «Транскордонні центри діалогу культур Польща–Білорусь–Україна» у рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна на 2014-2020 роки за кошти міжнародної технічної допомоги Європейського Союзу. Він передбачає будівництво на основі існуючих спортивних об’єктів спеціальних культурних центрів. У нашому місті він з’явиться саме на базі стадіону «Локомотив».

Михайло Олександрович також повідомив, що уже відбувся тендер і розпочато роботи другого етапу — це нове будівництво мереж електропостачання, водопостачання, каналізації та водовідведення. Вартість згідно проектно-кошторисної документації — понад 43 мільйони. Майже вісім - передбачено у місцевій казні вже на цей рік. Місто також розраховує отримати субвенцію з Державного бюджету.

У Ковелі сподіваються, що крім центру діалогу культур, на місці колишнього «Локомотиву» буде збудований повноцінний стадіон з легкоатлетичними доріжками, глядацькими трибунами на дві тисячі місць, здійснено благоустрій території, облаштовано парковки.


#Локомотив #Проекти #ЄвропейськийСоюз

Коментарі

Читайте також

Цього року у Ковелі проведуть реконструкцію підтрибунних приміщень стадіону «Локомотив»

Цього року у Ковелі проведуть реконструкцію підтрибунних приміщень стадіону «Локомотив»
Далі збудують нові мережі електропостачання, водопостачання, під’їзні шляхи. І завершать капітальним ремонтом спортивних споруд: футбольного поля з легкоатлетичними доріжками. У Ковелі презентували міжнародний проект.

Байкери з Білорусі та Польщі побували у Ковелі ВІДЕО

Байкери з Білорусі та Польщі побували у Ковелі ВІДЕО
Мотопробіг відбувся на підтримку міжнародного проекту “Транскордонні центри діалогу культур”. Партнерами Ковеля у його реалізації є міста-тезки Щучин в Польщі та Білорусі. Деталі - у сюжеті 12 каналу.