1. Головна
  2. Новини
  3. У дитсадках Ковеля діють інклюзивні та спецгрупи для дітей з вадами здоров'я

У дитсадках Ковеля діють інклюзивні та спецгрупи для дітей з вадами здоров'я

У Ковелі затвердили мережу дошкільних закладів освіти міста на 2019-2020 навчальний рік. Про це йдеться у відповідному рішенні виконавчого комітету, прийнятому на засіданні 10 жовтня.

Нині їх в місті працює 14. У п'яти дитсадках здобувають освіту діти з особливими потребами. Загалом діє 9 інклюзивних груп у ДНЗ №1, 4, 6, 8 та 11.
Фото ілюстративне

Варто зауважити, що дітки з вадами здоров'я перебувають у групах разом з іншими, що сприяє їх соціалізації та адаптації у звичне освітнє середовище, формуванню довіри до навколишнього світу та оточуючих. Адже, спілкуючись з однолітками, вони активно долучаються до процесів навчання та виховання, вчаться самостійності та, разом з тим, вмінню працювати у колективі.

Крім того, у трьох дитячих садках міста працюють спеціальні групи, у яких виховуються дошкільнята з вадами слуху та зору.

У мережі дошкільних навчальних закладів міста Ковеля є два садки, у яких діють групи з цілодобовим перебуванням дітей. Це - ДНЗ №6 та №9. Відповідне рішення було прийняте на рівні міської влади, аби допомогти соціально незахищеним категоріям містян, сім'ям, що потрапили у складні життєві обставини, працюючим одиноким матерям, котрі мають ненормований робочий день або вечірні (нічні) зміни.

Усього дошкільну освіту у закладах міста здобувають 2982 дитини. Найбільше вихованців у ДНЗ №9 — 318. Найменше — 109 дошкільнят, у садочку №2.


#Освіта

Коментарі

Читайте також

Ковельчани - срібні призери Всеукраїнського фізкультурно-патріотичного фестивалю школярів

Ковельчани - срібні призери Всеукраїнського фізкультурно-патріотичного фестивалю школярів
Волинь на змаганнях представляли вихованці НВК №13. Представники Ковеля вперше брали участь у Всеукраїнському етапі фестивалю, проте змогли випередити більш досвідчених, багаторазових учасників змагань.

У Ковелі відбувся військово-туристичний фестиваль серед юнаків та дівчат ФОТО

У Ковелі відбувся військово-туристичний фестиваль серед юнаків та дівчат ФОТО
Змагались студенти трьох навчальних закладів міста: Ковельського ПЕК, медичного коледжу та КЦПТО. Усі команди продемонстрували високу фізичну, медичну та військову підготовку.