1. Головна
  2. Новини
  3. 40-річний ювілей відзначив дошкільний навчальний заклад № 7 м. Ковеля

40-річний ювілей відзначив дошкільний навчальний заклад № 7 м. Ковеля

Учора дошкільний навчальний закладу № 7 Ковеля урочисто відзначив 40-річний ювілей. Пише офіційний сайт Ковельської міської ради.

Дитячий садочок, розташований на затишній вулиці Павлова, був заснований в 1979 році. Тоді налічував він 12 груп, в яких займалось 365 дітей. Одразу після відкриття усі господарські справи на себе взяла перша завідуюча Галина Новосад. Жінка разом з колективом з року в рік перетворювала звичайну будівлю та територію навколо на затишний острівець для маленьких вихованців.

А головне, як пригадує сама Галина Іванівна, створили дружній самовідданий колектив однодумців, які завжди були в авангарді творчості та педагогічних новинок. Каже, що зараз дитсадок розквітнув до невпізнання і тепер радує діток і їхніх батьків сучасними, затишними і теплими кімнатами, зручними меблями, розмаїттям іграшок.

А вже у 1999 на базі закладу з ініціативи нової завідуючої Надії Мизовець заснували дитячий садок — спеціальну школу №7 “Надія” та започаткували унікальну систему роботи з дітьми з особливими потребами. Відкрили для них і початкову школу, яка забезпечує їм рівний доступ до якісної освіти. Школярі 1-4 класів відвідують заклад впродовж навчального року. Як і наймолодші, вони також мають усе необхідне шкільне приладдя, комп'ютери, сучасні меблі та дошки, зручні парти.

З цього часу заклад стає незвичайним, бо поряд з п'ятьма звичними групами, функціонує група дошкільного віку та три класи-комплекти для дітей з особливими потребами. За багаторічну історію стіни садка залишили понад 3 тисячі випускників.
- В Україні лише починають цю важливу справу, а ми у Ковелі зробили це ще 20 років тому. І педагоги, які працюють з цими дітками наділені безмежною любов’ю — материнською і вимогливою, великими серцями і вони відчувають кожну дитину і прагнуть допомогти їй адаптуватись у соціумі. Сьогодні наші випускники, дітки з особливими потребами, стали юристами, бухгалтерами. Вони знайшли себе житті і в цьому їм допомогли ми, наш колектив, - зауважила Надія Григорівна.
Бажаючих поздоровити колектив Комунального закладу «Навчально-виховний комплекс «Дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) комбінованого типу №7 – загальноосвітня спеціальна школа І ступеня» м. Ковеля із визначною датою було чимало. На свято завітали заступник міського голови Ігор Прокопів, начальник управління освіти Віктор Бичковський з колегами, колишні працівники та вихованці закладу.

Ігор Прокопів наголосив, що міська влада пишається своїми дошкільними навчальними закладами, а сьомий садок особливий, адже тут виховують діток з особливими потребами. Він щиро подякував колективу та його керівнику Вірі Чубатій за душевне багатство, любов до своєї професії і ту благородну місію, яку вони обрали для себе — виховувати маленьких українців. Крім того, він зауважив, що одним із пріоритетних напрямів роботи міської влади є розвиток закладів освіти. І це не слова, а реальні справи, які бачать і відчувають у міських дитсадках і школах.

За багаторічну сумлінну працю, вагомі трудові здобутки, професіоналізм, активну життєву позицію та з нагоди 40-річчя від дня заснування ДНЗ №7 він вручив Подяку міського голови колективу та Почесну грамоту людині, яка надзвичайно багато зробила для цього закладу, Надії Мизовець.

Також до свята подарував цінний подарунок – телевізор. Подяками управління освіти було відзначено працівників, які трудяться у садку з часу його відкриття — 40 років. А нинішня господиня закладу, відмінник освіти, заслужений працівник освіти України Віра Чубата нагородила ветеранів та своїх колег, які віддали улюбленій справі у цьому садочку 35 і більше літ.

Не залишились без подарунка і діти. Їх зустрічали улюблені герої мультфільмів, а ще вони отримали на день народження рідного садка — солодощі. А найприємнішим дарунком до ювілею стали виступи дошкільнят та колишніх вихованців. Малята залюбки декламували вірші, завзято витанцьовували, дзвінко й весело співали.


#освіта

Коментарі

Читайте також

Ковельчани - срібні призери Всеукраїнського фізкультурно-патріотичного фестивалю школярів

Ковельчани - срібні призери Всеукраїнського фізкультурно-патріотичного фестивалю школярів
Волинь на змаганнях представляли вихованці НВК №13. Представники Ковеля вперше брали участь у Всеукраїнському етапі фестивалю, проте змогли випередити більш досвідчених, багаторазових учасників змагань.

У Ковелі відбувся військово-туристичний фестиваль серед юнаків та дівчат ФОТО

У Ковелі відбувся військово-туристичний фестиваль серед юнаків та дівчат ФОТО
Змагались студенти трьох навчальних закладів міста: Ковельського ПЕК, медичного коледжу та КЦПТО. Усі команди продемонстрували високу фізичну, медичну та військову підготовку.